Marius Măldărăşanu, cele mai tari amintiri despre colegii UEFAntastici

Marius Măldărăşanu
Marius Măldărăşanu

Fostul jucător al Rapidului, Marius Măldărăşanu (44 de ani) a vorbit la ProSport LIVE despre echipa giuleştenilor din 2006, în cadrul rubricii ”Totul despre colegii mei”. În acel an, Rapid a ajuns până în sferturile Cupei UEFA, fiind eliminaţi de cei de la fcsb cu scorul general de 1-1. Echipa antrenată atunci de Cosmin Olăroiu a mers mai departe datorită golului marcat în deplasare. Iată ce a spus Marius Măldărăşanu despre foştii săi coechipieri:

Mugurel Buga

Un nebun, calităţi extraordinare, dar era un jucător care trebuia ”biciuit”. Chiar vorbeam cu cineva şi comparam ca şi caracter pe el cu Ianis Zicu, îi gestiona foarte bine Răzvan. Pe Ianis trebuia să vorbeşti cu el frumos, cu Buga trebuia să ţipi într-una, asta făcea Răzvan. Ieşea de multe ori din joc, era visător.

Robert Ilyeş

Am dat lupte grele unu la unu. Plămânul echipei. A primit o ofertă foarte bună din Kazakhstan, a trebuit să plece. Dacă voiai să vorbeşti cu la ora 4 sau ceva de genul, nu răspundea. Dormea, se odihnea. De aia şi viaţa extrasportivă l-a ţinut în priză şi a jucat până la vârsta asta.

Artiom Karamyan

Aveam o echipă extraordinar, jucam 3-4-3 atunci. Ne-am dus noi la un şpriţ odată în Cipru, deja o luase un pic pe arătură. Pe un televizor mare, era un meci al lui AC Milan, în perioada aia era Kaladze fundaş stânga. Spunea ‘Ce, Kaladze? Eu la Milan, nu Kaladze’. Era deja băut.

Vasile Maftei

Il capitano, da. Jucător foarte bun, de vestiar, jucător cu un pas lung extraordinar. Ştiu că de multe ori domnul Copos pleca urechea la oamenii din jur, critica pentru că jucăm cu libero. Jucam 3-4-3, poate aveam 20 de ocazii. Chiar dacă am pierdut campionatul în perioada aia, toată lumea a spus că am jucat cel mai frumos fotbal. E prietenul meu, e finul meu.

Valentin Bădoi

Era un jucător care nu se accidenta niciodată. Nu-mi aduc aminte să fi avut vreo întindere sau ruptură musculară. Cred că magazionerul i-a spus primul ”Lupul”. Îi spunea ”Tu nu vorbeşti? Tu nu râzi?”.

Daniel Niculae

Sufletul petrecerilor, el dădea tonul în autocar când veneam din deplasări, la scandări şi aşa mai departe. Un atacant extraordinar, cred că dacă s-ar fi pregătit mai bine ar fi făcut faţă în continuare. Cu el mă înţelegeam foarte bine, trebuie să faci mişcarea falsă, e o problemă a fotbalistului român. Ei fac o singură demarcare, se opreşte dacă nu îi dai mingea. Ne înţelegeam din priviri.

Nicolae Constantin

Este naşul meu, naşul copiilor mei. Jucătorul bun la toate. Dacă nu mă înşel, cu Herta Berlin cred că l-a băgat Răzvan în a doua repriză. Stând la masă cu Răzvan, ce ne povestea el, îi spunea lui Copos că îl bagă pe Nae. A spus ‘Nu! De ce să-l bagi pe Nae?’. În fine, l-a băgat, a jucat foarte bine. Noi ne mai strângeam la bere şi mai venea şi domnul Copos. Intra pe uşă şi spunea ‘Nae, ce încredere am avut în tine!’. Noi ştiam de la Răzvan deja că el nu era de acord cu schimbarea.

Dani Coman

Îngerul păzitor. Un portar extraordinar de bun. Ca echipă, să simţi un om de calibrul lui care îţi dă încredere, nu ai cum să nu îţi vezi de treaba ta, ca să zic aşa. Am avut o chestie cu el. Aveau un penalty adversarii, nu mai ştiu în ce meci, şi cunoscându-l pe jucătorul care bate, mă duc la el şi îi spun ”vezi că…”, şi el scoate mănuşile ”vino, mă, şi apără tu”. A apărat penalty-ul ăla. Lobonţ ieşea tot timpul răguşit. Şi Emma (n.r. – Dolha), da. Eu nu am văzut portar ca şi coleg al meu să se antreneze ca el. Un portar extraordinar, rămâneau la penalty-uri după antrenament, trebuia să ne deschidă un magazin la câte Santaluri ne lua. Din cinci, apăra şi el una.

Ionuţ Rada

Îl văd acum la Look, îi stă foarte bine, vorbeşte chiar ok. Îi plăcea foarte mult pasa lungă, îl mai certam că exagera câteodată. Nu-mi plăceau asta. Îmi aduc aminte de un meci, era nea Vio şi jucam la Dinamo. Te mai întâlneşti cu adversarul, şi au spus ‘v-am blocat pe toţi. L-am blocat pe Maftei, pe Marius Constantin, pe tine la jumate’ Să ajungă mingea la Rada, ieşea în întâmpinare un jucător de la Dinamo şi Ionuţ Rada a dat pasă lungă. Ieşea nea Vio: ‘Radareee!!!’.

Marius Constantin

Alt nebun, stă deasupra lui Buga. Ca apărător este foarte greu, dacă nu eşti foarte bine organizat defensiv, normal că poţi greşi. Este mult mai echilibrat, este mult mai responsabil. Publicul îl plăcea, dădea totul pentru echipă.

Cariera lui Marius Măldărăşanu în câteva cuvinte

Măldărăşanu a început fotbalul la Petrlul Ploieşti. În 1998, acesta s-a transferat la Rapid, iar în cariera sa a mai trecut pe la Beşiktaş şi FC Braşov. Două Cupe ale României şi o Supercupă a cucerit fostul mijlocaş, toate alături de formaţia giuleşteană. În Liga 1 a antrenat-o scurt timp pe Astra Giurgiu.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!