EVENIMENT / 1923.ro prezent la Casa Fotbalului pentru o conferinţă de top!

Echipa 1923.ro a participat la un eveniment foarte important organizat la Casa Fotbalului. Foto: frf.ro

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Sub egida aniversării “Zilei Mondiale a Dreptului de Autor”, Federația Română de Fotbal și Ambasada Statelor Unite ale Americii au organizat miercuri evenimentul “Reach for Gold: Intellectual Property and Sports”. Miercuri, 8 mai, la Casa Fotbalului, au fost prezenți în Sala „Nicolae Dobrin” mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice. Din domeniul înregistrării și protecției drepturilor de proprietate intelectuală, sportivi și juriști, printre care şi echipa 1923.ro.

Adrian Voicu – fost component al Nationalei Romaniei de Rugby, actual simpatizant al Rapidului, alaturi de Dragos Leasa – co-proprietar 1923.ro
1923.ro
Mircea Dominte si Dragos Leasa – Proprietarii 1923.ro
Dragos Leasa – co-proprietar 1923.ro (In plan secundar, Razvan Burleanu – Presedintele FRF)

Personalităţile care au luat cuvântul sub ochii 1923.ro

Astfel, au luat cuvântul: Monica Pop (biroul Procurorului general al României), Mihai Ion (Poliția română), Camelia Potec (Președintele Federației Române de Natație și vicepreședinte COSR), Charles DeJager (Misiunea SUA în Uniunea Europeană – Biroul de proprietate intelectuală), Elisabeta Berceanu (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), Anca Crupariu (Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale). Daniel Nache (Direcția Generală a Vămilor), Irina Lucan-Arjoca (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor), Costi Mocanu (Consultant Marketing și Comunicare la FRF), Cătălin Ogrezeanu (Manager Juridic Pro TV), Adina Scrioșteanu (Asociația Industriei Muzicale din România), Adrian Stângaciu (Manager Juridic FRF), Magda Popescu (Microsoft) și Maria Voican (Asociația Cineaștilor din America).

Discursul lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF

Evenimentul a fost deschis de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu:

“În contextul Zilei Mondiale a Drepturilor de Autor, inițiativa unei conferințe dedicate Drepturilor de Autor și Sportului, brandurilor, mărcilor și identităților sportive, se transformă dintr-un prilej fericit într-un instrument de abordare proactivă. A unei zone esențiale pentru prezentul și viitorul sportului, cu precădere al fotbalului. Cel mai iubit sport din România. Asocierea dintre Federația Română de Fotbal și Ambasada SUA nu este deloc întâmplătoare. Ci se înscrie într-un parcurs mai amplu de proiecte în care credem și prin care putem transforma societatea noastră. În cazul de față, e un sincronism firesc. Pe de o parte, avem federația sportivă din România cu cei mai mulți practicanți și cu cea mai complexă forță transformativă demonstrată în ultimii ani. Inclusiv în crearea și promovarea brandurilor. De cealaltă parte, ambasada exponentului de prim rang în privința conceptelor de brand și brand sportiv. Un exemplu de bune practici în zona industriei sportive globale”, conform frf.ro.

Echipa 1923.ro, formata din Dragos Leasa si Mircea Dominte, este de acord în totalitate cu aspectele discutate la această conferinţă. Şi nu numai că se alătură celor care luptă împotriva celor care încalcă drepturile de proprietate intelectuală, dar şi încurajează creativitatea în rândul suporterilor, indiferent de culorile pe care le susţin!

A fost o onoare să participăm la acest eveniment! Suntem de acord că  trebuie să luptăm împotriva celor care încalcă drepturile de autor, dar în același timp trebuie să și incurajăm copiii să creeze! Nu numai spunându-le „hai că poţi”, ci şi învăţându-i cum să culeagă roadele muncii lor creative. Aceste roade, pentru a fi complete, chiar dacă în primul rând ele trebuie sa fie spirituale, trebuie neapărat să fie şi materiale!