SPECIAL / Ce puțin îi mai lipsește lui Răzvan Lucescu să intre în istorie

Razvan Lucescu Champions League
Razvan Lucescu Champions League

Să câștigi eventul cu Rapid este greu. Să o faci cu Galatasaray sau cu Beșiktaș e de asemenea dificil. Dăm aceste nume pentru că ele sunt legate strâns de numele Lucescu. Întâi de Mircea și, pe urmă, de Răzvan. Când vine vorba despre Rapid. Ei bine, nici unul dintre ei nu a cucerit vreun event cu vreunul dintre aceste cluburi. Cu toate că trofeele dobândite alături de ele nu au lipsit. Cu toate astea, Răzvan Lucescu este aproape de un miracol. Acela de a lua eventul cu PAOK Salonic. Ceea ce este, într-adevăr, o minune a fotbalului grecesc modern. Fiindcă acesta este dominat de decenii am putea spune de Olympiacos. În umbra căreia au stat, mai mereu, fie Panathinaikos, fie AEK Atena. Dacă nu amândouă.

Răzvan Lucescu, cu dreptul în semifinalele Cupei Greciei

PAOK Salonic a fost mai mereu vioara a patra. Nu spunem că este doar meritul lui Răzvan Lucescu pentru că s-a ajuns aici. Doar că el a știut să strunească cum trebuiie un proiect aflat la apogeu. Un club care merita același event și în 2018. Doar că atunci titlul a fost pierdut la comisii. Cupa nu. Acum, tot despre Cupă este vorba. Fiindcă pe 3 aprilie 2019, PAOK Salonic a câștigat turul semifinalei, 2-0 cu Atromitos și este, practic, ca și calificată în finală. În campionat, aceeași mâncare de pește. Adică bună. Foarte bună pentru Răzvan Lucescu! Șapte puncte avans față de locul 2, Olympiacos – de fapt, oficial, sunt 10 acum, dar mai mult ca sigur echipa din Pireu va câștiga la comisii derby-ul întrerupt cu Panathinaikos. Așadar, măcar șapte puncte cu patru etape înainte de final și un picior în finala Cupei.

CITEȘTE ȘI  BULETIN MEDICAL | Cine va lipsi șase luni pentru FC Rapid 1923

Două meciuri vitale pentru istorie!

Un an superb pentru Răzvan Lucescu ce l-ar putea duce în istoria unuia dintre cluburile care are cei mai fanatici suporteri din lume. Atât de aproape este de această performanță. Mai exact, la șase meciuri distanță. Însă două victorii în următoarele două etape, cu locurile 8 și 9, Lamia și Larissa, ar oficializa totul. Adică un nou titlu după o așteptare agonizantă de 34 ani. Ce ar urma, ar fi bonus! Așa că, pregătiți sticlele de șampanie pentru omul care ne-a dus în sfertul UEFAntastic din 2006. De data asta, la 50 de ani, adică la 13 de la acel episod, va scrie o nouă filă de poveste. Din păcate în alb-negru, nu în alb-vișiniu. Însă niciodată nu se știe ce poate aduce viitorull!

LĂSAȚI UN MESAJ