Progresul 2005 – AFC Rapid 5-0. Scor ireal la pauză! Imposibil cu echipele de play-off

AFC Rapid Marin
Marin a marcat din nou pentru AFC Rapid

AFC Rapid, echipa condusă de Horia Manoliu pierde din nou, chiar înainte de Paște. Spre deosebire de eșecurile precedente, acesta poate fi considerat, paradoxal, onorabil. Nu de alta, dar Progresul 2005 va fi una dintre formațiile ce va juca în play-off, pentru promovarea în liga a 3-a. Alături de csa steaua, CS FC Dinamo și Carmen. E adevărat, e cea mai slab cotată dintre cele patru. Însă tot este mai valoroasă decât Bucharest United. Echipa care a învins cu 6-0 pe AFC Rapid în urmă cu două etape. Sigur, nu e o laudă. Rapidiștii sunt însă în genunchi oricum în acest moment.

AFC Rapid a ținut în șah Progresul 2005 până la pauză

Agonia puștilor continuă, cu toate că la pauză a fost numai 0-0! Până la urmă, experiența și pregătirea fizică superioare au contat decisiv. Să nu uităm, la gazdele de azi evoluează Epamminonda Nicu, fostul căpitan și campion cu Unirea Urziceni, dar și Marian Stoica. Fundaș stânga, de mare viitor considerat acum 12 ani, crescut tocmai de Rapid. În altă ordine de idei, singura veste bună pentru vișinii este că unicul meci imposibil care mai este de jucat e cel cu CS FC Dinamo. În rest, doi adversari cam de același nivel. Vorbim despre Unirea Politehnica, chiar următorul adversar. Dar și despre Metaloglobus II din etapa a 29-a. Meci care va fi, de fapt, ultimul al acestui sezon.

Doar o echipă se află mai jos în clasament

Pentru că LPS Mircea Eliade s-a retras din competiție la finalul turului. AFC Rapid se află pe locul 13 din 16 în clasament. Fiind depășită, din păcate, doar de o singură echipă care a mai rămas în competiție: Real Crângași. DIn fericire, conform regulamentului nu vor retrograda decât două echipe. Anume cele două care deja s-au retras din campionat. Din acest punct de vedere, AFC Rapid nu este pusă în pericol. Însă pentru prestigiul brandului este nevoie ca în acest final onoarea să fie salvată cu măcar două victorii în fața adversarilor expuși. Că nu ne putem gândi la puncte obținute cu CS FC Dinamo…