INFO / Noi trofee şi victorii importante pentru Rapid Bucureşti

FCRB Rapid Giulești
Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Rapid continuă să alimenteze vitrina de trofee. Chiar dacă în cea mai mare măsură la juniori. La Satu Mare au avut loc etapele finale ale Campionatelor Naționale de judo pentru juniori U16 și U14. La categoria de greutate U16, sportivii medaliați de la Rapid au fost următorii:

  • Petrișor Dogaru, bronz, 42 kg;
  • Alexandru Petrescu, bronz, 55 kg;

La categoria U14, rezultate notabile au fost obținute în următoarele cazuri:

  • Antonio Nițu, aur 38 kg;
  • Alexandru Lăcustă, argint 55 kg;
  • David Adrian, bronz 66 kg;
  • Simon Mureșan, aur, 73 kg;

Medalie de bronz şi pentru David Mirea la U21

Leonardo Stan (60 kg), dar și Alexandru Toader și Bogdan Ivan (ambii 73 kg) au pierdut finala recalificărilor. Darius Ionescu și Sabin Vîlcu s-au clasat pe locul 5, în limitele categoriei de greutate 46 kilograme. De asemenea, la Drobeta Turnu Severin au avut loc Campionatele Naționale de judo categoria de vârstă U21. Rapidistul David Mirea a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei de greutate 81 de kilograme. De asemenea, Matei Maliarciuc, la 90 de kilograme, a pierdut podiumul în recalificări, clasându-se pe locul al cincilea. Cei doi sportivi sunt antrenați de Cristian Pintrijel.

Nici micii atleţi nu s-au lăsat mai prejos

Micuții atleți rapidiști au participat, în mod tradițional, la Cupa ”Gheorghe Teșu”. Ca de obicei, sportivii clubului feroviar s-au întors acasă cu medalii, șapte la număr cu această ocazie. Patru locuri I au obținut, Craciun Andreea- lungime C3, Efta Matei-50mp C2, Mihalache Andrei-lungime C2, Constantin Alexandru, lungime C1 si trei locuri II prin: Banciu Maia – 50mp C3, Gutu Iulian – 200m C1, Elena Floares- lungime C1, scrie clubulrapid.ro.

Rapid este cea mai bună la polo masculin în play-out

Echipa masculină de polo Rapid București, antrenată de Silviu Ceobanu, a participat la Oradea, la primul turneu play-out al Superligii Naționale. Formația noastră a câștigat trei dintre cele patru meciuri susținute. Feroviarii s-au impus cu Poli Cluj, scor 12-4, după care au învins pe AMEFA Arad cu 10-4 și pe Crișul Oradea cu 8-6. În ultimul meci, Rapid a cedat cu CSM Târgu Mureș, 8-7. Rapidul conduce după acest prim turneu cu 9 puncte și golaveraj 37-22.

Rapid păstrează ştacheta sus şi la karate

La Cacak, în Serbia, a avut loc o competiție internațională puternică, dedicată practicanților de karate, ”Golden Belt”. Delegația rapidistă și-a încununat eforturile cu o medalie de argint cucerită de Bianca Iorga, în limitele categoriei de greutate 53 de kilograme. Bianca a avut 4 meciuri: Kohlhoffer katalin (Ungaria) 4-0; Stivic Ema (Croatia) 4-3;Negovanovic Brankica (Serbia) 1-0; Aleksandra Ilankovic (Serbia) 1-9. Aleksandra este campioana europeana si locul I in clasamentul mondial de junioarelor la -53kg. Desi scorul nu o arata Bianca s-a batut bine in finala, si-a asumat multe riscuri care au costat-o.

Din pacate nu s-au facut recalificari decat la seniori, din acest motiv Mihai Mihalache care a pierdut in fata campionului sarb, Mihajlo Markovic, la decizia subiectiva a arbitrilor si nu a mai avut sansa de a continua. Birdes Bogdan a pierdut in turul 2, tot la decizia arbitrilor. Marin Dumitru, la categoria de greutate +84 d ekilograme, s-a clasat pe locul al cincilea. Aceasta competitie a reprezentat pentru pentru sportivii Mihalache Mihai si Iorga Bianca, o verificare inaintea de „Karate1 Youth League” care se va desfasura peste 2 saptamani in Cipru.