Rapid continuă să-şi mărească volumul de victorii! Ce s-a întâmplat în ultimele zile

Sala Rapid
Sala Rapid

Echipa feminină de polo Rapid București a pierdut cu scorul de 9-8 ultimul meci al turneului al doilea din Campionatul Național de senioare, contra celor de la Dinamo. Feroviarele, conduse de antrenorul Eduard Rusu, au ratat o mulțime de ocazii în partida care a avut loc la Oradea. După şase runde, Rapid este lider la golaveraj, cu 15 puncte, la egalitate cu Dinamo. Fetele noastre păstrează prima șansă pentru titlul național, scrie pagina de Facebook Club Sportiv Rapid. Cu toate acestea, nu trebuie luat în considerare doar ultimul rezultat. Pentru că în zilele precedente fetele au obţinut două victorii. 12-5 cu Crişul Torpi şi 8-4 cu steaua.

Rapid, două victorii la volei

Altfel, veşti bune vin şi de la volei! Echipa masculină Rapid București a avut un meci scurt la Râmnicu Sărat, impunându-se în fața CSM-ului local cu scorul de 3-0 la seturi. Elevii antrenorului Aurel Ioniță s-au impus în această serie de play-off cu scorul general de 2-0. Şi s-au calificat pentru turul următor. Echipa feminină de volei Rapid București a reușit un succes în primul meci al turului I de play-off, cu CS Unic Piatra Neamț. Căprioarele, pregătite de către antrenorii Mihai Duță și Nicu Armeanu, s-au impus în minimum de manșe, cu 3-0 (25-12, 25-19, 25-16). Pe parcursul săptămânii, voleibalistele de la Rapid câștigaseră și un joc de verificare cu CSO Voluntari, scor 4-1. În manșa cu nemțencele, Rapid are 1-0 la scorul general, iar săptămâna viitoare urmează o deplasare pe terenul acestora. Turul de play-off se dispută după sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Veste bună şi dinspre echipa de popice

Echipa feminină de popice Rapid București a participat la ultimul turneu din sezonul regulat al Campionatului Național de senioare. Fetele noastre, în formulă incompletă, s-au situat pe locul al cincilea. Grație punctajului cumulat, și-au conservat locul în cvartetul de frunte care va participa la turneul final al Campionatului Național. Cum la competiția de concluzie toate echipele pornesc de la zero, estimările antrenoarei rapidiste, Vasilica Pometcu, sunt optimiste în ceea ce privește obținerea unui loc de podium. Din păcate, la baschet totul a fost dramatic în aceste zile…

La baschet au curs lacrimi amare

Cele două echipe de baschet ale CS Rapid București au avut meciuri foarte intense în Liga Națională. La Sala Polivalentă ”Rapid”, fetele au jucat contra celor de la CS Agronomia, cedând pe final cu scorul de 66-64. Cea mai bună jucătoare feroviară a fost Florina Stănici-Diaconu, care și-a trecut în cont 20 de puncte și 8 pase decisive. La băieți, Rapid a condus ACS Târgu Jiu îân deplasare, însă gorjenii au marcat un coș cu 12 secunde înainte de final, impunându-se cu scorul de 75-74. Cel mai eficient jucător rapidist a fost americanul Michael Hope, cu 22 de puncte și 5 pase decisive.

Handbalistele ne-au făcut din nou mândri

O altă veste bună s-a consumat la handbal. Echipa feminină de handbal Rapid București a câștigat un nou meci în Divizia A. Formația alb-vișinie, pregătită de Robert Licu, s-a impus în fața celor de la ACS ȘȘP 181 București, cu scorul de 38-21 (17-10). Fetele noastre au 63 de puncte și sunt, mai departe, în fotoliul de lider al seriei. Următorul meci va avea loc pe 10 martie, în deplasare cu Spartac UNEFS, după care urmează examenul de Cupa României, cu Gloria Bistrița. O altă echipă rapidistă, cea de junioare I, s-a impus în Campionatul Național, în fața echipei similare din Plopeni, cu 39-27.