UPDATE / Daniel Pancu şi-a cerut scuze după declaraţiile dure pe care le-a făcut

Daniel Pancu
Daniel Pancu trăieşte la maximum fiecare meci

UPDATE / La mai puțin de 24 de ore de la acest eveniment și-a cerut scuze. Prezint scuze pentru 99,9% dintre suporterii Rapidului, 99,9% dintre foștii jucători, conducători și patroni. Jocul echipei nu avea cum să funcționeze la maximum de la primele meciuri de anul ăsta. Eu am și explicat asta încă din perioada de pregătire. Indiferent de ce s-ar mai întâmpla, reacții precum cea de ieri n-o să mai vedeți de la mine! De aceea și vin cu scuze. Adevărul e că aș avea nevoie de un om puternic în club. O persoană care să se ocupe de alte probleme pentru ca eu să fiu responsabil doar de fotbal. Mi-ar trebui un MM Stoica al Rapidului, doar că nu știu dacă e de găsit în România”, a zis Daniel Pancu pentru gsp.ro.


Daniel Pancu a răbufnit la finalul partidei cu SC Popeşti Leordeni. Câştigată de Fotbal Club Rapid cu 4-1. Declaraţiile pot fi citite imediat, preluate fiind din ProSport, la fel cum poate fi citită şi o interpretare a atitudinii pe care legenda giuleşteană a avut-o la finalul unei victorii extrem de importante.

Ce a declarat Daniel Pancu:

”Chiar dacă sunt tânăr în meseria asta, am văzut atât de mult fotbal şi atât de multe situaţii, încât cred că aş putea să vorbesc cu mulţi antrenori de la egal la egal despre fotbal. M-a deranjat faptul că ”şobolanii” au ieşit uşor-uşor din cotloanele lor, de la întuneric. Şobolanii, dacă nu au fost alături de mine sau de Rapid, când lucrurile mergeau bine sau foarte bine, nu trebuiau să aştepte o înfrângere şi după aia un joc nereuşit până în minutul 60. Pentru că nu sunteţi împotriva lui Pancu.”

Pancu şi pasiune din vocea care îi tremură

Pancu azi e, mâine nu mai e la Rapid. Să ştiţi că Pancu absolut tot ce face, face dezintersat, dintr-o pasiune nebună pentru clubul ăsta şi dacă mai face greşeli, le face neintenţionat. M-au deranjat multe lucruri astăzi, în special din spatele băncii, pentru că erau lucruri legate de intimitatea mea şi simt o trădare. Eu pot să plec şi mâine. Cu toate că patronul, Victor, îmi spune că mă ţine zece ani aici. Eu, în stilul ăsta, nu pot să stau zece ani aici. Niciodată nu o să stau zece ani. Care e împotriva lui Pancu e împotriva Rapidului. E lege. O să vină altul, nu e niciun fel de problemă (n.r. – îi tremură glasul).

Pancu a fost încântat de galerie

”Nu e din stadion. E ce s-a întâmplat în ultima săptămână. Tot respectul! Şi galeria ne-a încurajat 95 de minute, cum să nu? Doar că nu e normal după ce pierzi un meci cu atât de mulţi jucători noi să se întâmple asemenea reacţii. Dacă sunt şobolani, să stea la întuneric. Acum, în momentele frumoase, plăcute, să iasă la lumină şi să fie alături de noi. În rest, accept orice critică, dar să fie pertinentă. Nu la persoană fizică, nu la apucături, vicii şi capricii. Venim şi discutăm totul pe fotbal.”

Atitudine corectă: spunem ce gândim, nu ce trebuie!

Punctual, acestea sunt declaraţiile furibunde pe care Daniel Pancu le-a lansat după meciul câştigat cu 4-1 în faţa celor de la SC Popeşti Leordeni. Una care, poate, nu şi-ar fi avut locul. Cu toate că, în bună măsură este justificată. Suporterii, indiferent de părerile lor nu trebuie atacaţi astfel, mai ales că echipa chiar a început prost anul calendaristic în meciurile oficiale, după ce câştigase absolut orice în amicale. Sigur, rezultatul cu Popeştiul este minunat, însă jocul nu a arătat la nivelul exigenţelor unui tip de calibrul lui Daniel Pancu. Partea bună a acestei răbufniri este aceea că Pancone trăieşte şi respiră pasiune, personalitate şi lipsă de orice inhibiţie. Are un viitor frumos. Până la urmă este mult mai important să spui ceea ce gândeşti decât să apelezi la declaraţii de faţadă, doar de dragul platitudinii. Pancu nu e aşa şi asta e bine.

Responsabilitatea lui Pancu este la fel de mare precum pasiunea

Plus că reacţia sa, într-o oarecare măsură se justifică. Pentru că, da, o bună parte a suporterilor a devenit dependentă de rezultate. Până la urmă, cum e peste tot în lume. Aşa că astfel de critici vor fi la ordinea zilei, mai ales când echipa pierde. Şi, mai ales când ea nu joacă mare lucru. Per total, campania de transferuri pare reuşită. Iar Pancu omul potrivit pentru a purta Fotbal Club Rapid spre locul 1 într-o serie, totuşi, accesibilă. Însă cu criticile trebuie să se obişnuiască şi se devină imun. Nu de alta, nu că nu ar avea dreptate să spună ceea ce gândeşte… Însă o dată ce suporterii te contestă, e tare greu să te mai impui pe termen lung. Corect, nu îl înjuri pe Pancu, ci echipa. Însă această echipă a fost legitimată de majoritate tocmai datorită lui Pancone şi Daniel Niculae. Cum ultimul a plecat, Pancu este ultima redută. Iar responsabilitatea este imensă.