Nicolae Grigore, suspendat pentru dopaj. Cum ajunsese să fie inamicul Rapidului

Nicolae Grigore, suspendat pentru dopaj. Cum ajunsese să fie inamicul Rapidului

Nicolae Grigore
Nicolae Grigore

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Nicolae Grigore, actualul antrenor principal din acte la Fotbal Club Rapid, a fost primul fotbalist român suspendat pentru dopaj în 2004. Acesta a vorbit la GSP LIVE despre calvarul prin care a trecut atunci: „A trecut foarte mult timp din 2004, dar cicatricea a rămas. Nu a fost ușor deloc pentru mine și familie. Atunci aveam 19 ani și eram mult mai firav. Când am ajuns la vizita medicală mi s-a transmis că am un deficit de masă musculară. Mi s-au oferit niște vitamine. N-am stat să mă uit ce vitamine sunt. Erau creatină și încă 10 pastile pe care le luam pe zi. Nu puteam să conștientizez foarte mult atunci. La o săptămână după acel episod am plecat la Brașov împrumut. Am continuat cu acele vitamine. Doctorul mi-a spus să continui. Am avut un control antidoping după un meci cu Dinamo și n-am avut niciun stres.

Nicolae Grigore a aflat din ziare ce s-a întâmplat

„Am primit un telefon într-o seară de la Răzvan Lucescu și m-a întrebat ce vitamine iau. I-am spus tot ce iau și m-a întrebat de ce le iau. I-am spus motivul, mai pusesem masă musculară pe mine. Am aflat la câteva zile că am fost prins dopat. Eram la mare când am aflat. Eram pe prima pagină în toate ziarele că eram jucător dopat. Sejurul mai dura încă trei zile, dar am plecat acasă. M-am întors la Rapid și am avut o discuție cu doctorul. A fost o conjuctură interesantă. Răzvan Lucescu a venit la Rapid după Dan Petrescu și după Giovanni Becali. În momentul ăla, Giovanni îl acuzase pe doctor că dă medicamente jucătorilor să se rupă pentru a pleca Petrescu și Giovanni. Am avut discuție cu doctorul și mi-a spus că dacă se află că am pastilele de la el va ieși mare tărăboi. Eu, neavând pe nimeni care să mă sprijine, am mers și am spus că am luat pastilele din Italia”, a mai declarat Nicolae Grigore.

Giovanni Becali nu a fost de acord ca jucătorul să ia vina asupra lui

„Într-o după amiază am văzut un apel necunoscut pe telefon. Au fost vreo 4-5 apeluri. După vreo 10 minute am văzut un mesaj de la Giovanni Becali să-l sun. Mi-a spus că a aflat ce s-a întâmplat și a zis că va face o conferință de presă și să vin să spun adevărul. Am mers la acea conferință și am spus că am avut o discuție cu doctorul. Mi-a spus că acea creatină luată singură nu e doping și nici acele pastile, dar un caz la 10.000 dacă o să le combini iese doping. După aceea am mers la conferință și am spus cum stăteau, de fapt, lucrurile. Eu n-am avut voie să mă antrenez trei luni cu echipa mare a Rapidului. A fost ciudat că în momentul în care am mers la comisie Rapidul era poziționat de o parte, iar eu cu Giovanni Becali eram de cealaltă parte. Rapidul era în tabăra cealaltă, eu fiind jucătorul Rapidului”, a declarat Grigore la GSP LIVE.