Fotbal Club Rapid a trecut pe lângă fericire… Lovitură grea în prelungiri!

Daniel Pancu Fotbal Club Rapid
Daniel Pancu la meciul Fotbal Club Rapid - Afumaţi

Chiar fără să joace, Fotbal Club Rapid a fost la un pas să obţină un avans consistent în lupta pentru promovare. Echipa antrenată de Daniel Pancu nu a jucat cu Delta Tulcea, retrasă din campionat, dar a câştigat cu 3-0 la masa verde. Astfel încât ochii au fost aţintiţi asupra singurelor echipe care, realist vorbind, mai au şanse de promovare. În lupta cu formaţia susţinută de Primăria Sectorului 1 şi de fondul de investiţii condus de Victor Angelescu. Dacă ialomiţenii au cedat pe terenul celor de la Progresul Spartac cu 2-0 şi au rămas la şapte puncte în spate, nu acelaşi lucru se poate spune despre CS Afumaţi. Ilfovenii au fost egali cu Sportul Chiscani până în prelungirile meciului. Atunci când golul de trei puncte a venit.

Fotbal Club Rapid – CS Afumaţi 0-0

Cu un egal, ilfovenii ar fi rămas la cinci puncte în spate. Cum şi atitudinea lor declarată recent este că şansele la promovare sunt inexistente în faţa giuleştenilor, atunci Fotbal Club Rapid ar fi rămas lup singuratic, cel mai probabil, în lupta pentru promovare. Doar că acum CS Afumaţi e la numai trei puncte în spate. Iar în meciul tur, pe Giuleşti, scorul a fost 0-0… Aşadar… Cu toate astea, atitudinea de „noi nu avem şanse la promovare” aminteşte de abordarea din 2012 a lui Răzvan Lucescu şi Dinu Gheorghe, zis şi Vamă, când cei doi au subliniat mereu că nu se gândesc la titlu. Din păcate, poate tocmai de aia, campionatul a fost pierdut dramatic în ultimele etape cu Târgu Mureş şi Mediaş. Poate că acum la fel va funcţiona karma şi de această dată.

Piatra de moară pe care vişiniii o vor pierdută

Oricum am da-o, rezultatul obţinut de Afumaţi este, măcar pentru moment, o piatră de moară în coasta moralului echipei vişinii. Urmează însă partida cu fcsb II. Pe care clubul de lângă Podul Grant, care acum joacă în Regie, o aşteaptă ca pe o sticlă de bere rece după două ore de stat în soare într-o zi toridă de vară. Ce va fi, rămâne de văzut. Deocamdată, Afumaţiul prelungeşte suspansul.