VIDEO / Florin Manea ar vrea să cumpere Rapid. De câţi bani are nevoie

Manea
Florin Manea, prezentat oficial

Managerul sportiv al Fotbal Club Rapid, Florin Manea, susţine că ar fi dispus să cumpere clubul. Dacă ar dispune de resursele financiare. Nici măcar presiunea la care ar fi supus nu l-ar împiedica să achiziţioneze clubul de sub Podul Grant. Fotbal Club Rapid poate promova, la finalul acestui sezon, în Liga 2. În condiţiile în care conduce în fruntea Seriei C din Liga 3 cu 44 de puncte. Fiind la trei puncte în faţa lui CS Afumaţi. În jurul clubului giuleştean s-au strâns foştii fotbalişti care pun umărul la promovarea clubului în Liga 1 Betano.

Ce a declarat Florin Manea la ProSport LIVE

Mai mulţi rapidişti s-au strâns în jurul clubului care a început din Liga 4, iar acum se fac toate eforturile financiare pentru readucerea sa pe prima scenă a fotbalului românesc. Inclusiv Florin Manea ar fi dispus să rişte şi să cumpere clubul vişiniu: „Dacă aş avea 50 de milioane, m-aş risca să cumpăr Rapidul. Sunt sigur că n-aş pierde bani. E greu când ai 20 de milioane, să cheltui 20. Îţi rişti familia. Hai, chiar şi 40 dacă aş avea… Chiar 30, aş cumpăra. Dacă l-aş vinde pe Bale, sigur aş face rost de banii ăştia (n.r. – a fost întrebat în cadrul emisiunii unde l-ar vinde pe starul Realului). Eu sunt crescut acolo, sunt obişnuit cu înjurăturile. Sunt crescut cu ei, sunt obişnuit, a declarat impresarul la Pro Sport LIVE.

De câţi bani este nevoie să te baţi la titlu în Liga 1

Reamintim că pentru brandul Rapid s-a plătit aproximativ jumătate de milion de euro, în contextul în care suma de 4 milioane plus la care acesta ajunsese la un moment dat era considerată exagerată. În liga a 3-a, aşa cum Victor Angelescu a declarat, clubul Fotbal Club Rapid, la care Florin Manea este partener, are 1 milion de euro buget – din care s-a scăzut suma mai sus menţionată! Altfel, la nivelul Ligii 1, un club cu pretenţii are, conform Fanatik, între 6 şi 12 milioane de euro buget stagional. Conform gsp.ro, banii veniţi din drepturile TV acoperă între o treime şi jumătate din bugetul echipelor cu pretenţii şi chiar mai mult de două treimi pentru echipele de pluton. Mai jos puteţi vedea, la minutul 43, declaraţiile lui Florin Manea despre cumpărarea Rapidului.

Tu de câţi bani ai avea nevoie pentru a achiziţiona echipa de lângă Podul Grant?