Victorie cu… steaua! Echipa și-a găsit golgheter! Formă de zile mari

Rapid steaua
Fotbal Club Rapid a bătut Zvezda, steaua Rusiei

Un nou succes cu… steaua! Fotbal Club Rapid a început foarte bine seria meciurilor amicale din Turcia. Reușind o victorie de moral în prima partidă de verificare, 2-1, împotriva echipei rusești FC Zvezda Perm, scrie site-ul oficial al clubului. Daniel Pancu a împărțit lotul în două, aproape fiecare jucător evoluând câte o repriză. Mai puțin o parte din juniori. Cei care, deși nu au evoluat, s-au încălzit separat alături de preparatorul fizic William Viterbi. Dar și alături de Alex Iacob și Andrei Voican, nefolosiți în această partidă. Vișinii au început în forță, iar după numai șapte minute, Alin Turbatu a recuperat o minge ce părea să iasă în aut, în colțul terenului, a central perfect în fața porții, iar tânărul Gabriel Toma și-a trecut în cont un nou gol, după cel cu FC Carmen, deschizând scorul.

steaua Rusiei a egalat repede

În minutul 23, rușii au profitat de o neatenție în defensiva noastră și au reușit să restabilească egalitatea, stabilind totodată și scorul reprizei, 1-1, după o primă parte echilibrată. După pauză, giuleștenii au intrat mult mai hotărâtă și a dominat categoric partea secundă, având patru ocazii uriașe de a marca, însă portarul rus a făcut minuni la șuturile lui Vlada sau Cârstocea. În poarta noastră, Ciuculescu a reușit și el o paradă de excepție, scoțând cu piciorul o situație de unu la unu cu un jucător al Zvezdei. Cu șapte minute înainte de final, Cătălin Hlistei a prins o torpilă din afara careului, ușor deviată, care s-a oprit fix în vinclul porții adverse și a adus echipei lui Pancu victoria, cu 2-1.

Fotbal Club Rapid a jucat în formula:

Drăghia (60′ Ciuculescu) – Voicu (46′ Băjan), Catrici (46′ Babaua), Neacșu (60′ Catrici), Demici (46′ Oanea) – Jorza (46′ Duriță), Trip (46′ Cârstocea) – Turbatu (46′ A. Grigore), G. Toma (46′ Ad. Nițu), Goge (46′ Hlistei) – Matulevicius (46′ Vlada).

Victorie cu steaua, asta contează enorm!

Urmează trei zile în care jucătorii se vor concentra doar pe antrenamente, următorul meci fiind stabilit pe data de 8 februarie, împotriva ungurilor de la Szeged 2011. Ca un amănunt interesant, trebuie spus că numele de Zvezda se traduce în română ca… steaua. Așa că, o astfel de victorie, este cu atât mai dulce. Nici nu putea fi mai frumoasă decât împotriva unui club cu numele steaua din… Rusia. Ce familiar ne sună. Cătălin Hlistei, marcatorul golului victoriei, are patru reușite în patru amicale! Proaspăt venit în Giulești, el e, în 2019, golgheterul echipei!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required