FOTO / Peluza dinspre teatru cade prima. Noi imagini cu stadionul Giulesti

Giulesti
Peluza sud de pe Giulesti cade...

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Din 2007 era asteptat acest moment pe Giulesti. Ziua in care peluza sud, cea dinspre Opera Comica s-a inchis. Trebuia reconsolidata serios. Nu s-a facut nimic. Aproape 12 ani ea nu a fost folosita decat pentru tranzitul galeriei adverse, in drumul ei spre tribuna I. Sau ca loc unde mai stateau dispozitive de jandarmi. Cam atat. Daca pe 26 februarie 2019 s-a intrat prima data cu utilajele pe stadion, iata ca 27 februarie 2019 va ramane in istorie cand a inceput daramarea propriu-zisa a mult chinuitei peluze dinspre fostul teatru Giulesti. Cea care sia- cunoscut ultimele clipe de glorie undeva in 2006. La sezonul UEFAntastic. Atunci cand afluenta de public a fost atat de mare in Grant incat organizatorii se rugau ca meciul sa se termine mai repede pentru a nu se intampla o tragedie.

Maldarul de fiare si beton care ne face sa plangem dupa Giulesti

Acest sector era subrezit din toate incheieturile, momentul i-a sosit. Chiar daca mai tarziu, important este ca el a venit. Sigur, maldarul de fiare cu bucati de beton intercalate ne ofera o durere si mai mare decat imaginile de ieri. Regretele par a rabufni prin toti porii. In acelasi timp trebuie sa stim ca din momentul in care aceasta gaura s-a cascat in mijlocul acestei bucati de stadion, cei care coordoneaza totul au certificat nasterea unui nou edificiu. Batranul Giulesti, din punct de vedere al formei si amintirilor, nu va putea fi inlocuit vreodata. Zecile, sutele de amintiri stranse acolo vor sta pe vecie in seifurile mintii si ale inimii. Insa cel nou care ne asteapta va deschide un alt capitol. Suntem in secolul 21 si meritam un stadion pe masura.

Sa ne bucuram de ce urmeaza!

Nu mai conteaza ca nu va mai arata la fel, atat timp cat va fi ceva decent. Istoria se scrie din diverse capitole, nu trebuie sa ramanem fixati in trecut. Gandul trebuie sa ne fie la viitor. In ciuda faptului ca prezentul totusi doare. Nu are cum altfel, cand vezi cum, zilnic se surpa catedrala in care au suferit sau si-au gasit alinarea o multime de generatii…

Foto: Facebook Giulestiul Visiniu