Rapidiştii pot şi trebuie să umilească steaua. Află calculele dintr-un fotbal ciudat

steaua
steaua

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

csa steaua are garantat deja un loc în Liga a 3-a, graţie calificării echipei U19 a roş-albaştrilor la Liga Elitelor. Totuşi, formaţia militară nu va activa această portiţă de regulament, dorind să ajungă în al treilea eşalon pe merite sportive, scrie digisport.ro. Fanii stelei mai au doi paşi până să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc. Regulamentar, roş-albaştrii se pot considera deja promovaţi, graţie regulamentelor FRF. Astfel, calificarea unei echipe U19 în Liga Elitelor oferă oportunitatea oricărei formaţii să evolueze în Liga a 3-a. Totuşi, steaua nu se va folosi probabil de acest atu, pentru că va trebui să folosească trei jucatori sub 19 ani şi încă cinci sub 21 de ani în viitorul sezon. Ca atare, şansele să promoveze din nou ar fi considerabil mai mici.

Cum poate steaua să se facă de râs în liga a 3-a

Numai că CS Progresul 2005 şi Carmen, echipe pline de rapidişti, pot arunca steaua în postura de a se face de râs în liga a 3-a. Cum? E simplu! Măcar una dintre cele două ar putea bloca drumul steliştilor din liga a 4-a către locul 1, care, obţinut, ar aduce o promovare în condiţii normale. Dacă ori Carmen, ori Progresul vor obţine primul loc, steaua va juca oricum în liga a 3-a, dar cu regula de mai sus, obligată să joace cu opt jucători sub 21 ani în primul 11, este evident că ar fi ciuca bătăilor în liga a 3-a. Aşadar, succes băieţi! Iată cum arată, în prezent, clasamentul ligii a 4-a Bucureşti.

Punctele se comprimă în play-off

Cu toate că diferenţa pare semnificativă, lucrurile nu stau aşa. În primul rând, jocul stelei nu este unul deloc dătător de speranţe – rezultatele nu reflectă neapărat realitatea sportivă – iar în play-off, diferenţa va fi numai de câteva puncte. Aşa că Carmen şi Progresul pot pune serioase probleme. Şi sperăm să pună! Reamintim că cele două echipe sau rapidişti în componenţă. În primul rând, Valentin Bădoi, respectiv Valentin Negru conduc Carmen şi Progresul. În timp ce în rândul jucătorilor sunt Narcis Ioniţă, Gaby Batchabi, Roussel Kana pe de o parte şi Mădălin Martin pe partea cealaltă. Baftă băieţi!