Lovitură de imagine în Giulești! Marian Rada alături de Daniel Pancu

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Daniel Pancu a ocupat în sezonul 2017-2018, în paralel cu cariera de jucător, și postul de director tehnic la echipă. Ulterior, el a rămas doar director tehnic până în momentul în care a preluat de la Constantin Schumacher funcția de antrenor principal. De atunci, poziția de director tehnic a rămas vacantă. Chiar dacă s-a pus problema cooptării pe post a lui Fane Țîră la un moment dat, până la urmă alesul a fost Marian Rada! Omul care și-a dedicat aproape toată cariera Rapidului se întoarce acasă. Marian Rada este noul director tehnic al echipei noastre, urmând a-l ajuta pe Daniel Pancu în drumul către promovarea în liga secundă, scrie site-ul oficial al clubului.

Marian Rada a jucat șase sezoane la Rapid

În 1983, Marian Rada a ajuns la Rapid, de la Autobuzul. A evoluat timp de trei sezoane în tricoul alb-vișiniu. După care a plecat la Universitatea Craiova, unde a jucat un an și jumătate. În pauza sezonului 1987/1988, actualul director tehnic s-a întors în Giulești. Acolo unde a evoluat până în 1991, când s-a retras din activitatea de jucător. Au urmat 13 ani în care a fost “secundul” unor mari antrenori. Printre care Mircea Lucescu, Mircea Rednic, Viorel Hizo sau Răzvan Lucescu. Apoi, în finalul sezonului 2007/2008 să fie instalat pentru prima dată ca antrenorul principal al Rapidului. În sezonul 2008/2009, după mandatul lui Jose Peseiro, Marian Rada a revenit pentru 11 etape pe banca Rapidului, între etapele 18 și 28, predându-i ștafeta lui Viorel Hizo, căruia i-a devenit secund, până la instalarea lui Nae Manea, la finalul lui 2009.

De la Mircea Lucescu, la Daniel Pancu

Între timp, la conducerea echipei au trecut Ioan Andone și Marius Șumudică, iar din etapa a XXX-a a sezonului 2010/2011, până la finalul acelui sezon, Marian Rada a redevenit “principal”, avându-l ca antrenor secund, pentru ultimele cinci etape, chiar pe Daniel Pancu. A urmat un sezon greu pentru Rapid, în care Răzvan Lucescu a preluat cârma giuleștenilor, iar Marian Rada i-a fost alături. În 2012 și 2014, fostul fundaș al Rapidului a avut alte două mandate de antrenor principal, fiecare de câteva luni.

 

Foto: Alex Paraschiv