SPECIAL / S-a intrat cu flexul pe Giuleşti! 10 ianuarie 2019, zi...

SPECIAL / S-a intrat cu flexul pe Giuleşti! 10 ianuarie 2019, zi istorică!

Giuleşti
E gata! Pe Giuleşti s-a intrat cu flexul!

E o forfotă neobișnuită pe calea Giuleşti. La 9 dimineața, câteva mașini sunt garate în fața intrării pe stadion. Sunt pline cu echipamente și cu oameni pregătiți să intre în stadionul pe care Rapidul a scris istorie. „Ne pregătim de lucrări, șefule! Dăm drumul la treabă, gata cu vacanța”, se îmboldesc între ei câțiva muncitori. Înainte să bage flexurile în priză, oamenii aduși de constructor la stadion au chef de glume: „Florine, te văd mâine pe Gazetă? Să-mi dai si mie două mii din alea 15.000 de likeuri pe care o să le faci, frumosule! Ha, ha, ha! Lasă tu interviurile cu presa și pune mâna pe șurubelnița aia că ne mănâncă boss-ul urechile.

Scaunele trebuie scoase în maximum două săptămâni de pe Giuleşti

Muncitorii aduși ieri pe Giuleşti trebuie să tragă tare. Oricum, zăpada le-a dat planurile peste cap și trebuie să se lupte și cu nămeții din tribune.„Avem de scos toate scaunele în maximum două săptămâni, apoi continuăm planul de bătaie. Alte echipe au început să demoleze interioarele și să scoată mobilierul și alte obiecte care se află în sălile stadionului. După ce scoatem toate scaunele se începe demolarea tribunelor de beton, mai spun muncitorii. Se lucrează în toate zonele stadionului. Marea majoritate a scaunelor de la peluza unde galeria făcea show sunt aproape dezmembrate, aceeași situație și la tribuna întâi. Muncitorii se suie în tribuna a doua și taie bucățile de metal care susțin scaunele.

Contractul privind execuţia lucrărilor aferente pe stadionul Giuleşti a fost câștigat de Construcţii Erbaşu SA, Concelex SRL şi Terra Gaz Construct SRL. Potrivit ofertei câştigătoare, valoarea contractului este de 98,3 milioane de lei fără TVA, cote şi taxe. 


Dotările pe care le va avea noul stadion Giuleşti

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri cu nivel de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional. Arena va cuprinde şi zona de sărituri în lungime, şi zona pistei de alergare 60 metri outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice. Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative.


12 orașe vor organiza Campionatul European din 2020: Bucureşti, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta

Sursa: Gazeta Sporturilor

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required