Răzvan Lucescu este antrenorul anului 2018. Gândurile sale de final de an

Răzvan Lucescu PAOK Salonic
Răzvan Lucescu la PAOK Salonic

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Răzvan Lucescu a fost ales, pe bună dreptate, antrenorul român al anului. Cu toate că s-a făcut de râs cu PAOK Salonic în Liga Europa, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu adversari totuşi ridicoli comparativ cu brandul clubului său, MOL Vidi sau BATE Borisov, în campionat lucrurile sunt cu totul diferite. PAOK are, după 14 etape, 13 victorii şi un egal, un avans zdrobitor de opt puncte faţă de Olympiacos şi şanse imense, mai ales mulţumită fotbalului pe care îl practică, să iasă campioană în Grecia. Cum ar fi pentru prima dată după 34 de ani, acest succes ar fi, într-adevăr, unul colosal. Cu mult, mult mai important decât o calificare în tururile superioare ale cupelor europene.

Răzvan Lucescu este aproape de titlu cu PAOK Salonic

E o stare de fapt, pe toată lumea la Salonic nu interesează decât titlul. O aşteptare chiar mai mare decât cea prin care au fost nevoiţi rapidiştii să treacă până în 1999. Când trecuseră 32 de ani de la ultimul astfel de succes. Două cluburi oarecum similare, la care Răzvan Lucescu a avut deopotrivă o priză imensă. Iar dacă 2018 a fost anul său, în mod cert ar putea bifa dubla, pentru că tot mai ipoteticul titlu câştigat în 2019 şi o calificare în grupele Champions League ar duce fotbalul din nordul Greciei la cu totul alt nivel. Nivel la care, cu tot respectul cuvenit, probabil că nu a mai fost vreodată. În acelaşi timp şi nivelul profesional al lui Răzvan Lucescu ar creşte exponenţial. Mai ales pentru cei care îl văd, de multe ori, drept băiatul lui tata. Adică al marelui Il Luce.

Nu a dorit să abordeze tranşant posibilitatea de a antrena fcsb

Dincolo de toate aceste realizări – pentru că şi în 2018 a fost atât de aproape de titlu – Răzvan Lucescu a oferit şi câteva reacţii pentru Gazeta Sporturilor. În care a oferit un răspuns inclusiv legat de posibilitatea de a antrena fcsb. Având în vedere importanţa sa pentru rapidişti, noi vi-l redăm integral în continuare.

„Evit să răspund la asta (n.r. – posibilitatea de a antrena steaua). 1. Nu-mi place să spun ceva ce nu e concret și 2. Orice răspuns aș da, s-ar interpreta. Acum ce-aș face, m-aș băga în seamă? Cum să vorbesc eu despre steaua? Știu eu care e realitatea de acolo? Eu știu că steaua termină pe locul 2 de câțiva ani. Pentru unii poate fi considerat un eșec, dar faptul că ești an de an sus înseamnă că o parte importantă a muncii de acolo e făcută bine. S-au câștigat ultimele titluri pe conjuncturi, pe detalii”, a declarat Răzvan Lucescu conform Gazetei Sporturilor.