Omul care a jucat într-un meci special pentru Rapid lucrează în… Mongolia!

ProSport Plopeanu
ProSport prezintă povestea lui Plopeanu

ProSport prezintă o experiență de viață unică. Dragoș Plopeanu nu este un nume pe care prea mulți rapidiști și-l amintesc. Asta pentru că omul nostru a jucat pentru giuleșteni numai un meci. La Iași, în liga a doua. Ce e drept, într-un derby, susținut acum mai bine de cinci ani. Meciul ăla, terminat 2-2, a rămas în memoria tuturor datorită prestației fantastice a lui Daniel Pancu. Pentru a câta oară…? Atunci, Pancone a dat două goluri sublime, care au salvat un punct prețios. Din păcate, apărarea nu l-a ajutat să obțină mai mult. Aici incluzându-l și pe Dragoș Plopeanu, cel care nu a epatat deloc. Dimpotrivă. În fine, cariera sa de fotbalist a fost scurtă și neremarcabilă. Poate cu excepția unui meci. Culmea, tot cu Rapid în prim plan!

Plopeanu a fost coșmarul Rapidului la Galați

Ajuns, aproape surprinzător, în Liga 1 la Oțelul, Plopeanu a apărat senzațional într-un Oțelul – Rapid 2-0, jucat la mai puțin de un an după partida de la Iași. Rapid era însă în derivă… În altă ordine de idei, trebuie spus că Dragoș a renunțat ulterior la fotbal, la nici 27 de ani și s-a dedicat antrenoratului, deschizându-și inclusiv o școală de fotbal. În 2017 însă, el a fost solicitat de fostul său antrenor de la Oțelul, Michael Weiss, să-l însoțească din postura de antrenor cu portarii la… naționala Mongoliei! Poveștile colecționate de Plopeanu aici au fost redate de ProSport și, în mod cert, merită savurate!

ProSport scrie despre experiența sa mongolă

Dragoş Plopeanu (30 de ani) a dat curs unei oferte exotice, din Mongolia, unde e antrenorul cu portarii al naţionalei de seniori. Propunerea a venit din partea neamţului Michael Weiss (53 de ani), selecţioner, pe care l-a avut antrenor la Oţelul Galaţi. Invitat la ProSport Live, fostul portar a făcut publice câteva aspecte ale vieţii sale, de la 6.000 de kilometri depărtare. Experienţa continuă să-l marcheze şi acum pe Dragoş Plopeanu. Totul este diferit de România, mai puţin traficul. Agitaţia din Bucureşti se resimte în Ulan Bator, capitala Mongoliei. Deşi este o ţară săracă, majoritatea oamenilor îşi permit luxul să aibă maşină personală.

Trafic infernal la Ulan Bator

E infernal ce se întâmplă pe străzi. Dimineaţa, oraşul e foarte concentrat, foarte aglomerat pentru că toţi au maşini. Chiar şi seara e aşa, până la 22 e aglomerat. Eu nu am maşină, prefer să merg cu taxiul. Stau foarte aproape de stadion şi ajung repede. La începtut m-am gândit să-mi iau, dar când am văzut cât de mult stai în trafic, m-am răzgândit”, a declarat Dragoş Plopeanu la ProSport Live. Cultura şi mentalitatea oamenilor sunt alte aspecte de care românul s-a lovit în cealaltă parte a lumii.

Se bagă în față la coadă

În Ulan Bator se întâmplă des ca oamenii să se bage în faţă la coadă, la magazin, de exemplu. La început nu am zis nimic, dar am început le fac observaţie. Se uitau la mine ruşinaţi, lăsau capul în jos. Acum am început să mă bag şi euAm avut mai multe momente în care am vrut să mă întorc în România, dar am continuat. Am vorbit cu un mongol şi mi-am cerut scuze. Mi s-a spus: ‘Băi, nu-ţi mai cere scuze!’. Acolo, dacă faci asta, eşti considerat un om slab. Ei se gândesc la persoana lor, atât. În primul an a fost ok, dar în al doilea an pot spune că am îmbătrânit mult. E greu să te adaptezi. Aşa a fost şi Astafei. A jucat în Mongolia, dar nu a rezistat prea mult”, a declarat Dragoș Plopeanu pentru ProSport.

Grătar de miel și -40 grade

”Mâncarea lor tradiţională e grătarul. Pun mielul la oala sub presiune, după pe grătar şi aia e. Dacă îi refuzi şi nu guşti când te invită la masă, se cred jigniţi. Beau mult lapte cu apă, îl lungesc. Mie nu îmi place, nu ştiu cum o fac ei. Un prânz acolo costă în jur de 12 dolari. Ulan Bator e mai scump decât ce e în România acum. O cafea e 2 dolari. Am prins şi -40 de grade. E foarte frig. Vântul, clima şi aerul sunt foarte uscate. Aici (n.r. în Bucureşti) e foarte bine”, a mai spus Plopeanu pentru ProSport.

Bărbații sunt sub papuc!

Acolo, bărbaţii sunt controlaţi de femei. Dacă vrei să vorbeşti ceva serios, o faci cu femeile, nu cu bărbaţii. Nu depinde de bărbaţi, fac tot ce vor ele. Sunt independenteMuzica lor e destul de ciudată. Bărbaţii cântă din gât, cumva. Mi s-a părut aiurea când am auzit prima dată. Am învăţat să nu încerc să schimb lucrurile imediat. Înainte nu aveam răbdare, dar acum am. Am înţeles că nimic nu se poate schimba imediat”, a încheiat portarul pentru ProSport.