După un deceniu, monopolul Ronaldo – Messi a picat. Luka Modric, Balonul de Aur!

Luka Modric ProSport
Luka Modric a luat Balonul de Aur, scrie ProSport

ProSport anunţă că Luka Modric (33 ani) este câştigătorul Balonului de Aur în 2018! Mijlocaşul legitimat la Real Madrid pune astfel capăt hegemoniei Messi – Cristiano Ronaldo. În ultimii zece ani, cei doi giganţi ai fotbalului contemporan au obţinut câte cinci trofee în ancheta France Football, record all-time în istoria „sportului rege”. Până ca Messi şi Ronaldo „să aresteze” Balonul de Aur, Ricardo Kaka a fost ultimul jucător care şi-a trecut în CV prestigiosul trofeu, reaminteşte ProSport.

ProSport a citat prima reacţie a lui Luka Modric

„Sunt fericit, mândru şi onorat. E greu de descris acest moment. Le mulţumesc celor care m-au ajutat să ajung aici. În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor, antrenorilor şi tuturor celor de la Real Madrid. Desigur şi celor de la echipa naţională, dar şi familiei mele, care mă ajută să fiu un om împlinit. Visul meu a fost să joc pentru o echipă mare şi să câştig trofee. Din copilărie visam la Balonul de Aur şi sunt de-a dreptul mândru să ridic acum acest trofeu”, a spus Modric, după ce a primit trofeul, citat fiind de ProSport.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Modric a jucat finala World Cup 2018 cu Croaţia

În acest an, Luka Modric a ajuns până în finala Campionatului Mondial, alături de naţionala Croaţiei. În ultimul act, Franţa a învins categoric surpriza turneului final, scor 4-2. Din postura de jucător al lui Real Madrid, mijlocaşul a cucerit Liga Campionilor, în urma finalei cu Liverpool, de la Kiev (3-1). A fost al patrulea trofeu al Ligii Campionilor pe care Modric l-a câştigat. În ultimii cinci ani, Real Madrid s-a impus de patru ori în cea mai importantă competiţie europeană, scrie ProSport. Modric a mai câştigat diferite distincţii individuale, dar nimic nu se compară cu Balonul de Aur. Printre altele, decarul de pe „Santiago Bernabeu” a fost desemnat de şase ori jucătorul anului în Croaţia, a primit premiul Best din partea FIFA în acest an, iar Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) l-a numit, tot în acest an, cel mai bun playmaker din lume.

CITEȘTE ȘI  Miracol la Tokyo! România a bătut Honduras! Sefer, debut reușit

Top 10 în ancheta France Football

Locul 10 – Harry Kane
Locul 9 – Kevin de Bruyne
Locul 8 – Eden Hazard
Locul 7 – Raphael Varane
Locul 6 – Mohamed Salah
Locul 5 – Lionel Messi
Locul 4 – Kylian Mbappe
Locul 3 – Antoine Griezmann
Locul 2 – Cristiano Ronaldo
Locul 1 – Luka Modric

LĂSAȚI UN MESAJ