STATISTICĂ / Marii golgheteri ai secolului XXI. Ei sunt oamenii care „vând” bilete!

Bilete
Oamenii care vând bilete

Cu toate că apărarea câştigă campionate, atacul este cel care vinde bilete. E un clişeu cam tocit, dar perfect pentru a-l folosi ca premisă în generarea acestui articol. Scriind despre statisticile fabuloase ale lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, dar amintind şi de cifrele colosale ale lui Zlatan Ibrahimovic, ne-am gândit mai departe. Cum ar fi să oferim un clasament al celor mai buni marcatori din marile campionate ale Lumii în secolul 21. Ne referim, desigur, la acei atacanţi pe care toată lumea îi cunoaşte şi despre care deja ştie că au dat o tonă de goluri. Nu ştie prea multă lume însă exact numărul lor. Cam cât valorează, de fapt, acea tonă. Sunt numele celor care au vândut bilete pentru echipele lor după 2000, pentru că altfel ne-ar fi şi mai greu să facem o departajare corectă.

De la Ronaldo la Suarez

În plus, cam asta e perioada în care i-am putut analiza cu maximă atenţie pe marii atacanţi ai Planetei. Pe Wikipedia nu găsim decât un clasament al oamenilor cu peste 500 de goluri. Iar în această categorie, dintre cei în activitate, sunt numai uriaşii pomeniţi mai sus. În rest, praf şi pulbere. De fapt nici măcar alte nume care joacă sau au jucat după 2000 nu se găsesc acolo! Şi am avut legende precum Ronaldo, Henry, Raul sau Şevcenko. Acum îi avem pe Cavani, Suarez, Villa, Neymar, Higuain sau Benzema. Ordinea este absolut aleatorie, aşa că nu vă uitaţi la modul în care i-am înşirat în rândurile de mai sus. Îi vom clasifica însă în funcţie de reuşite, pe cei mai mari dintre toţi, mai jos. Este un clasament pe baza informaţiilor culese din mai multe locuri. Este posibil ca unii atacanţi să lipsească. Noi însă îi punem la loc de cinste pe cei care contează sau au contat cel mai mult!

„Vânzătorii” de bilete din secolul XXI

 1. Cristiano Ronaldo (Portugalia) 691 goluri / 975 meciuri
 2. Lionel Messi (Argentina) 665 / 840
 3. Zlatan Ibrahimovic (Suedia) 512 / 883
 4. Henrik Larsson (Suedia) 471 / 875
 5. Raul Gonzalez (Spania) 462 / 1063
 6. Thierry Henry (Franţa) 450 / 994
 7. Luis Suarez (Uruguay) 443 / 696
 8. Rivaldo (Brazilia) 426 / 957
 9. Ronaldo (Brazilia) 425 / 631
 10. David Villa (Spania) 424 / 838
 11. Samuel Eto’o (Camerun) 417 / 857
 12. Robert Lewandowski (Polonia) 408 / 656
 13. Andryi Şevcenko (Ucraina) 401 / 830
 14. Edison Cavani (Uruguay) 394 / 675
 15. Sergio Aguero (Argentina) 386 / 708
 16. Ruud Van Nistelrooy (Olanda) 384 / 666
 17. Neymar jr. (Brazilia) 363 / 577
 18. Didier Drogba (Coasta de Fildeş) 362 / 783
 19. Alessandro Del Pierro (Italia) 359 / 897
 20. Wayne Rooney (Anglia) 355 / 833
 21. Miroslav Klose (Germania) 339 / 819
 22. Karim Benzema (Franţa) 331 / 722
 23. Gonzalo Higuain (Argentina) 323 / 652

*jucătorii scrişi cu litere îngroşate se află încă în activitate

Alţi mari „vânzători” de bilete

Sigur dacă analizezi acest top îţi sare în ochi faptul că mari fotbalişti, poate, lipsesc. Au mai fost atacanţi uriaşi. Exemplificăm Gabriel Batistuta, Filippo Inzaghi, Mario Gomez, Francesco Totti, Roy Maakay, Fernando Torres, Robin van Persie sau Mario Jardel. Oameni cu peste 300 de goluri sau pe aproape. Numai că scopul a fost de a întocmi un echilibru între numărul de goluri marcate, în special după 2000, şi importanţa jucătorilor în fotbalul mondial. Cu toate că, de exemplu, Higuain sau Benzema, par un pic forţaţi în top, să nu uităm că fiecare are 31 de ani şi mai are şanse semnificative să-şi îmbunătăţească statisticile în anii care urmează. Ajungând undeva aproape de 400 de goluri marcate. Sigur, şanse mai mari are Cristiano Ronaldo să ajungă la 800 decât ei să ajungă la 400 de goluri, însă această posibilitate există.

Kane şi Salah, tare pe turnantă. Aguero şi Cavani, aproape de jubileu

După cum vedem, nu sunt prea mulţi atacanţi care au trecut de acest număr fabulos după 2000. Cert este că Aguero sau Cavani vor intra, aproape sigur, în acest top select. Din urmă vin tare alţi monştri sacri în devenire. Precum Harry Kane sau Mohammed Salah. Este însă mult prea dificil de spus ce le rezervă cariera. Dacă vor ajunge la 400 de goluri în ani. Sau măcar la 300+. Deocamdată sunt pe drumul cel bun! Iar ca un epilog scurt, trebuie menţionat că între cei 23 de mai sus, unul singur iese în evidenţă în mod deosebit. E vorba despre Rivaldo. Mijlocaş prin excelenţă, dar ale cărui 426 de goluri nu au putut fi ignorate. Cum nici Larsson nu a putut fi trecut cu vederea, chiar dacă mai bine de jumătate dintre reuşite au venit în obscurul campionat al Scoţiei. Poveştile se scriu şi astfel!

Nu i-am uitat nici pe ei

Cei care conving suporterii să cumpere bilete sunt acum la un loc. Normal, bilete îţi luai şi ca să-i vezi pe Zidane, Gerrard, Tevez, Lampard, Xavi, Iniesta, Figo, Trezeguet, Müller, Roben, Ribery, Falcao, Crespo sau Vieri. Doar că trebuie să existe şi o departajare între eficienţă şi artă. Pentru că, până la urmă, golurile reprezintă esenţa în fotbal. Fără de care nimeni nu se poate bucura de victorii, succese. Şi nimeni nu ar avea motive de sărbătoare. Niciodată. Cei de mai sus în schimb au adus sute de victorii spre bucuria a milioane de fani. Pentru unele dintre cele mai mari cluburi ale Lumii.

Cluburile privilegiate de prezenţa celor 23

Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid, Juventus Torino, FC Barcelona, Ajax Amsterdam, Inter Milano, AC Milan, PSG, Celtic Glasgow, Schalke 04 Gelsenkirchen, AS Monaco, Arsenal Londra, FC Liverpool, PSV Eindhoven, FC Valencia, Bayern Munchen, Chelsea Londra, SSC Napoli, Manchester City, Olympique Marseille, Everton, Lazio Roma, Werder Bremen, Borussia Dortmund sau Olympique Lyon. Am ratat ceva? Ne pare rău, am încercat să enumerăm toate cluburile europene de top la care cei de mai sus au jucat. Poate lista nu este 100 la sută completă însă, în mod cert, este relevantă pentru importanţa lor în istoria fotbalului!

Sigur ţi-a plăcut articolul! Abonează-te mai jos şi promitem că vei primi astfel de materiale din partea noastră!

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!