SPECIAL / Rapid se bucură de noi succese importante pe toate fronturile

Sala Rapid
Sala Rapid

Veşti dintre cele mai bune pentru CS Rapid! La Onești au avut loc Campionatele Naționale de lupte pentru juniori III și IV. La categoria de greutate de 42 de kilograme, David Tîrțan, elevul maestrului Cornel Zaharia, deși a fost cel mai mic și cel mai ușor concurent, a cucerit o valoroasă medalie de bronz la lupte libere. De asemenea, trei sportivi rapidiști, Ionuț Tiberiu, Antonio Incze și David Tudor, au fost selecționați. Pentru lotul olimpic de juniori și se vor pregăti cu specialiștii Federației Române de Lupte, scrie clubulrapid.ro.

1 vs. 1 la baschet masculin pentru CS Rapid

Echipa masculină de baschet Rapid București a obținut o victorie importantă în Liga Națională, în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Cluj, cu scorul de 71-51. Mickey Hope a reușit un double-double din 28 puncte și 11 recuperări, aceeași performanță fiind și pentru Bogdan Sandu din 22 puncte și 10 recuperări. Cu acest succes, baschetbaliștii rapidiști au urcat pe locul 3 în clasamentul grupei, cu nouă puncte acumulate. Din nefericire, apoi băieţii au pierdut meciul cu CSM Târgu Mureș, scor 84-45.

Rapidistele au avut şi ele un meci infernal

Din păcate şi echipa feminină de baschet Rapid București a pierdut partida din Liga Națională, pe teren propriu, în compania puternicei Phoenix Știința Constanța. Cu scorul de 84-52 (21-15, 15-17, 2-6, 26-14). Raluca Matei a reușit double-double cu 12 puncte și 12 recuperări, fiind cea mai eficientă jucătoare a noastră, cu +19. Rapidistele vor juca și luni, 12 noiembrie, pe teren propriu, de la ora 17.00, cu CSM Alexandria. Cu 10 puncte acumulate, Rapid București ocupă locul al treilea în clasamentul grupei valorice.

Trei din trei în sala Rapid

La Sala Polivalentă ”Rapid” din București a fost activitate intensă totuşi. Ziua a fost deschisă de echipa feminină de handbal junioare II. Care s-a impus în fața celor de la CT media București cu scorul de 31-29. După aceea a fost instalat fileul de volei, pentru jocurile echipelor rapidiste. Băieții, conduși de către antrenorul Aurel Ioniță, s-au impus cu scorul de 3-1 (25-18, 25-18, 19-25, 25-19) în fața celor de la CSU Suceava. A fost apoi rândul fetelor, care au trecut de CS Top Volei Constanța cu scorul de 3-0 (25-22, 25-14, 25-20). Ambele meciuri au avut loc în Divizia A2.

Locul 3 la popice

Echipa feminină de popice Rapid București, sub comanda antrenoarei Vasilica Pometcu, a evoluat la Târgu Mureș în etapa a doua a Campionatului Național pentru tineret U23, care a avut loc la Hunedoara. Formația noastră a avut o comportare foarte bună, ocupând locul al treilea în clasament, cu 2825 de popice doborâte. Cele mai bune rezultate individuale, din echipă, le-au înregistrat Maria Enescu 504 popice și Ștefania Șchiopescu, 498 de puncte. Echipa noastră a fost devansată de Electrmureș Tg. Mureș și Siderurgica Hunedoara, dar le-a depășit în clasamentul rundei pe Conpet Ploiești și CSM Tg. Mureș. Pentru clasamentul general, echipa rapidistă a primit o bonificație de 3 puncte în urma acestei clasificări.

Victorie categorică la handbal

Nu în ultimul rând, echipa feminină de handbal Rapid București s-a impus în etapa a 11-a a Diviziei A, contra celor de la Dunărea Călărași, scor 40-19 (19-9). Partida a avut loc la Sala Polivalentă ”Rapid” și a fost dominată da capo al fine de giuleștence, proporțiile scorului fiind în cord cu realitatea din teren. Fetele pregătite de Alina Dobrin sunt în fotoliul de lider al clasamentului, cu 30 de puncte. Victoria i-a fost dedicată Cameliei Carabulea, extrema stângă împlinind, chiar în ziua meciului, frumoasa vârstă de 24 de ani.