Sabin Iosif trage tare să îşi construiască un nume în Italia

Sabin Iosif
Sabin Iosif în Italia

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Sabin Iosif are doar 17 ani, dar deja joacă de un an şi jumătate în Italia. În sezonul 2016-2017 a fost om de bază, decar chiar, la juniorii municipali ai AFC Rapid, grupa 2001, care au obţinut o victorie excepţională sub comanda lui Mihai Iosif în faţa favoritei clare, Concordia Chiajna. Momentele de atunci au rămas încă vii în memoria rapidiştilor. La fel cum a rămas şi promovarea din liga a 5-a în liga a 4-a realizată tot de Mihai Iosif. Sabin a fost în lot, a jucat în câteva meciuri şi chiar a dat şi ceva goluri. Cu toate că nu avea decât 15 ani. Între timp, cariera sa a trecut la alt nivel.

Rapid
Rapid 2001 a devenit campioană!

Sabin Iosif este în acest moment legitimat la AC Prato

Echipa 1923.ro a aflat că mijlocaşul joacă la nivelul juniorilor naţionali U19 în Italia. Este deja în al doilea sezon. Iar dacă stagiunea 2017-2018 a fost petrecută la Pistoiese, actualmente el evoluează pentru AC Prato. Fără a fi două nume gigantice în fotbalul peninsular, Sabin face totuşi exact ceea ce trebuie. Îşi construieşte o carieră care, sperăm noi, să fie de mare succes, cu paşi mici şi siguri şi cu multă răbdare. Pentru că nu există oricum altă şansă spre succes decât a urma o astfel de traiectorie. Probabil nivelul va creşte gradat pentru puştiul care şi-a petrecut întregul juniorat, aşa cum probabil deja ştiţi, în Giuleşti.

S-a antrenat cu FCRB

Mai jos aveţi şi câteva imagini. Interesant este că Sabin Iosif s-a pregătit câteva zile în vară alături de FCRB, chiar sub comanda tatălui său. Club la care s-a regăsit cu foştii săi colegi de la grupa 2001. Câţi au mai rămas dintre cei pe care vişinii i-au transferat în vara lui 2017 de la AFC Rapid. Şi care au reuşit câşltigarea titlului municipal şi cu echipa susţinută de Primăria Sectorului 1 la aceeaşi categorie de vârstă.