Sabin Iosif trage tare să îşi construiască un nume în Italia

Sabin Iosif
Sabin Iosif în Italia

Sabin Iosif are doar 17 ani, dar deja joacă de un an şi jumătate în Italia. În sezonul 2016-2017 a fost om de bază, decar chiar, la juniorii municipali ai AFC Rapid, grupa 2001, care au obţinut o victorie excepţională sub comanda lui Mihai Iosif în faţa favoritei clare, Concordia Chiajna. Momentele de atunci au rămas încă vii în memoria rapidiştilor. La fel cum a rămas şi promovarea din liga a 5-a în liga a 4-a realizată tot de Mihai Iosif. Sabin a fost în lot, a jucat în câteva meciuri şi chiar a dat şi ceva goluri. Cu toate că nu avea decât 15 ani. Între timp, cariera sa a trecut la alt nivel.

Rapid
Rapid 2001 a devenit campioană!

Sabin Iosif este în acest moment legitimat la AC Prato

Echipa 1923.ro a aflat că mijlocaşul joacă la nivelul juniorilor naţionali U19 în Italia. Este deja în al doilea sezon. Iar dacă stagiunea 2017-2018 a fost petrecută la Pistoiese, actualmente el evoluează pentru AC Prato. Fără a fi două nume gigantice în fotbalul peninsular, Sabin face totuşi exact ceea ce trebuie. Îşi construieşte o carieră care, sperăm noi, să fie de mare succes, cu paşi mici şi siguri şi cu multă răbdare. Pentru că nu există oricum altă şansă spre succes decât a urma o astfel de traiectorie. Probabil nivelul va creşte gradat pentru puştiul care şi-a petrecut întregul juniorat, aşa cum probabil deja ştiţi, în Giuleşti.

S-a antrenat cu FCRB

Mai jos aveţi şi câteva imagini. Interesant este că Sabin Iosif s-a pregătit câteva zile în vară alături de FCRB, chiar sub comanda tatălui său. Club la care s-a regăsit cu foştii săi colegi de la grupa 2001. Câţi au mai rămas dintre cei pe care vişinii i-au transferat în vara lui 2017 de la AFC Rapid. Şi care au reuşit câşltigarea titlului municipal şi cu echipa susţinută de Primăria Sectorului 1 la aceeaşi categorie de vârstă.

CITEȘTE ȘI  Rică Răducanu povestește cum a ajuns la steaua în 1978

LĂSAȚI UN MESAJ