River Plate – Boca Juniors. Epicentrul fotbalului mondial la final de 2018

River Plate - Boca Juniors prosport
River Plate - Boca Juniors. ProSport scrie despre transfer

River Plate – Boca Juniors, unul dintre cele mai tari derby-uri ale Planetei se joacă pentru prima dată în istoria Copei Libertadores. Pentru profani, menţionăm că această competiţie este exact echivalentul Champions League din Europa. O competiţie cel puţin la fel de valoroasă pentru că, chiar dacă la nivel financiar nu este la acelaşi nivel, în ceea ce priveşte pasiunea fanilor este pe primul loc. Probabil că în lume. De aia nu am putut nici noi să trecem cu vederea acest meci unic. De fapt returul său. Pentru că ultimul act al competiţiei inaugurate în 1960 se joacă în dublă manşă. Pe La Bombonera, în tur, a fost 2-2. Numai că, din nou, spre deosebire de competiţiile europene, aici nu se ia în calcul golul marcat în deplasare. Aşa că spectacolul din retur ar trebui să fie garantat. Chiar dacă încă nu se ştie cu certitudine când va avea loc meciul.

50.000 oameni pe La Bombonera la un antrenament!

Ar fi trebuit ca la finalul zilei de 24 noiembrie 2018 să se cunoască deja marea învingătoare. Doar că meciul a fost amânat cu o zi. Revenim însă imediat la acest subiect, pentru că mai important este ce s-a întâmplat pe La Bombonera. Nu la meciul tur, ci la ultimul antrenament al celor de la Boca Juniors, dinaintea finalei. 50.000 de suporteri în tribune. Uau! Capacitatea maximă. La un antrenament! Chiar dacă Brazilia e naţiunea sud-americană mai titrată, cu siguranţă argentinienii sunt campioni mondiale la pasiune. Mai ales când la mijloc este acest colos, River Plate – Boca Juniors. Imaginile de la antrenament sunt mai jos şi ne scutesc pe noi de alte comentarii. Cum prea multe comentarii nu avem de făcut nici legat de ceea ce s-a întâmplat în ceea ce ar fi trebuit să fie partida retur.

Incidente înainte de River Plate – Boca Juniors, jucători la spital!

Din păcate de această dată nu în sensul bun. Asta pentru că autocarul celor de la Boca Juniors a fost atacat cu pietre şi alte obiecte contondente de fanii lui River Plate. Geamuri sparte, iar unii dintre ei au ajuns la spital. Din nou, imaginile vorbesc de la sine. Este partea urâtă, oribilă chiar, a fotbalului. Dar este un grad de măsură suprem pentru pasiunea ce ghidează fotbalul în Buenos Aires, capitala ţării lui Maradona şi Messi. Sigur, cei care au rănit oameni, pentru că dincolo de orice, asta sunt jucătorii de la Boca, trebuie pedepsiţi aspru. Însă aceste incidente izolate, care au şi dus la amânarea meciului cu cel puţin o zi, nu trebuie să strice imensitatea evenimentului. River Plate – Boca Juniors, Boca Juniors – River Plate, luaţi-o cum vreţi, chiar este epicentrul fotbalului mondial. Măcar pentru finalul lui 2018!

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!