Răzvan Lucescu povestește ce moștenire grea i-a lăsat tatăl său, Mircea Lucescu

Rapid Răzvan Lucescu paok
Lui Răzvan Lucescu, fost la Rapid, îi merge bine la PAOK.

UEFA a trimis o echipă de filmare la Salonic. Pentru a afla de la cine a avut mai mult de învăţat Răzvan Lucescu în meseria de antrenor. Lucescu junior recunoaşte că principalul mentor este tatăl său, care are două trefee europene în palmares, Supercupa Europei cu Galatasaray şi Cupa UEFA cu Şahtior Doneţk.

„De fiecare dată auzeam că sunt băiatul lui Lucescu”

„Am avut o copilărie şi o tinereţe… Au fost dificile, din cauză că, de fiecare dată, auzeam că sunt băiatul lui Lucescu, tot ceea ce obţii i se datorează tatălui. Obiectivul personal al meu a fost acela de a-mi construi un nume propriu. Am crescut de mic cu această inspiraţie. Am fost cu el, am văzut şi am trăit printre jucători, am văzut viaţa din interior a unei echipe, mergeam la absolut toate meciurile pe care echipa lui le juca în deplasare, cu autocarul echipei”a declarat Răzvan Lucescu pentru sursa citată, conform telekomsport.ro.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

A trăit toate victoriile și eșecurile alături de tatăl său

„L-am văzut şi am trăit victoriile lui, am fost extrem de fericit, am trăit momentele de dificultate, înfrângerile echipei lui, cu o amărăciune incredibilă. Mi-a transmis această pasiune pentru fotbal. Acum lucrez cu pasiunea mea, iar asta i se datorează tatălui meu. Filosofia mea aparţine filosofiei tatălui meu, modul lui de lucru, mentalitatea de joc pe care el a avut-o. Am preluat-o de la el. Plăcerea de a avea un fotbal ofensiv, de a avea un fotbal dominant”, a mai spus Răzvan Lucescu.

CITEȘTE ȘI  Miracol la Tokyo! România a bătut Honduras! Sefer, debut reușit

Remember Mircea Lucescu vs. Răzvan Lucescu

În 2005, Lucescu era antrenor la Rapid şi l-a avut adversar în grupele Cupei UEFA pe tatăl său, Mircea Lucescu, care era principal la Şahtior Doneţk. Giuleştenii s-au impus cu 1-0 în deplasarea din Ucraina. A fost un singur meci între cei doi, pentru că începând cu sezonul 2004/2005 şi până în sezonul 2008/2009 grupele Cupei UEFA erau formate din cinci echipe, fiecare club disputând două meciuri pe teren propriu şi două în deplasare

„Acel meci a fost, poate, cea mai tare experienţă pe care am trăit-o în fotbal. Şi în acelaşi timp este un motiv de mândrie extraordinar pentru familia noastră. Şi ar trebui să fie şi pentru fotbalul românesc. Pentru că un tată şi un fiu s-au întâlnit la acest nivel, ca adversari. A avut multe momente frumoase şi aproape la toate aceste momente am participat şi eu. Dacă nu am fost prezent fizic, în orice am fost cu tot sufletul alături” , a continuat Lucescu junior.

PAOK Salonic este apogeul carierei sale

Actualul antrenor al lui PAOK are 49 de ani şi a debutat în 2003, ca principal la FC Braşov. Le-a mai antrenat pe Rapid Bucureşti, El Jaish, Petrolul, Skoda Xanthi, iar în perioada 2009-2011 a fost selecţionerul României. PAOK este un club special. Este un club cu o energie sentimentală incredibilă. E mult mai mult decât pasiunea, simţi că ai o răspundere imensă, toată lumea îţi cere acest lucru, să câştigi. Să câştigi, să câştigi! E ceva la care visează orice copil care se apucă de fotbal, la care  visează orice jucător la începutul carierei”, a declarat Răzvan Lucescu.

LĂSAȚI UN MESAJ