Rapid a spulberat steaua şi Dinamo! Trofeul este la un pas să ajungă în Giuleşti

Polo Rapid Giuleşti
Echipa feminină de polo Rapid aduce Cupa în Giuleşti

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Aşa cum ne-a obişnuit, CS Rapid are de muncă în aproape fiecare zi a săptămânii. Motiv pentru care echipa 1923.ro, cu ajutorul clubulrapid.ro, site de mare nădejde când vine vorba de înşirat rezultate vişinii. Pozitive sau negative, nu contează. Începem cu polo, pentru că acolo echipa de fete s-a descurcat excelent. Mai puţin cea de băieţi, însă merită şi ei trecuţi în revistă. De remarcat este că în numai câteva zile, poloistele au obţinut trei victorii din trei, dintre care două extraordinare din punct de vedere al palmaesului şi al rivalităţilor sportive istorice.

Echipa masculină de polo a pierdut cu Corona…

Echipa feminină de polo pe apă Rapid București, antrenată de Eduard Rusu, a debutat cu dreptul la turneul de Cupa României de la Oradea. Feroviarele s-au impus cu scorul de 15-5 în fața celor de la Crișul Torpi Oradea. Echipa utilizată a fost următoarea: Iulia Șerpu, Daniela Cărpăturea (1 gol), Albertha Iancu, Ivana Corovic (3 g), Alina Olteanu, Andra Bunea (2g), Floria Simion (2g), Valentina Marican (2g), Toth Johanna (1g), Marina Balakireva (3 G), Patricia Diaconu, Bianca Lazăr, Maria Andronova. În celălalt meci, Steaua – Dinamo 8-5. La băieți, în Superliga Națională, Rapid a pierdut meciurile cu Corona Sportul Studențesc, scor 12-6 şi 18-6.

12-6 cu Dinamo, 10-6 cu steaua!

Ulterior, echipa a repurtat un nou succes, 12-6 cu Dinamo București, la primul turneu al Cupei României, care are loc la Oradea. Cireaşa de pe tort a reprezentat-o meciul cu steaua. Echipă de care Rapid a dispus cu scorul de 10-6. Elevele antrenorului Eduard Rusu s-au dăruit exemplar, au înotat excepțional și au obținut o victorie meritată. Fericit, la finalul meciului, Eduard Rusu a ținut să remarce atitudinea colectivă a feroviarelor: ”Fetele au răspuns foarte bine la comenzi, iar turneul pe care l-am câștigat înseamnă mult pentru noi. Vedetă a fost echipa, fiecare dintre poloiste subordonându-se obiectivului pe care ni l-am propus. Mă bucur că Rapidul are din nou o echipă puternică”.

CS Rapid e favorită la cucerirea Cupei României la polo feminin

De remarcat faptul că, din acest sezon, la rapid au fost transferate câteva poloiste valoroase din străinătate cum ar fi fundașul Balakireva, ori centrul româno-olandez Carpatorea. Portarul Mariia Andronova a apărat excelent, iar jocul coordonatorului Corovic a făcut, în momentele importante, diferența. Lor li se adaugă celelalte componente ale lotului: Iulia Șerpu, Albertha Iancu, Alina Olteanu, Andra Bunea, Floria Simion, Valentina Marican, Toth Johanna, Patricia Diaconu, Bianca Lazăr. Rapid conduce în clasamentul Cupei României cu 9 puncte, urmată de Steaua, care a acumulat 6 puncte. Al doilea turneu, și ultimul, va avea loc în perioada 7-9 decembrie la Bazinul ”Tolea Grințescu-Floreasca” din București, plecându-se de la clasamentul stabilit la Oradea. Echipa feroviară este favorită la câștigarea trofeului!

Caldă la volei fete, rece la bărbaţi. Handbalistele defilează

Nici echipa de volei feminin nu este de negşlijat. Asta pentru că Rapid București a repurtat o victorie mare în deplasare, la CSM Focșani. Căprioarele, antrenate de Mihai Duță și Nicu Armeanu, s-au impus cu scorul de 3-0 (25-19, 25-19, 25-21) și se întorc acasă cu toate punctele puse în joc. De asemenea, echipa masculină de volei a Rapidului, condusă de antrenorul Aurel Ioniță, a pierdut dramatic în deplasare, cu Știința București, scor 3-2. După ce feroviarii au condus cu 2-0 la seturi. La băieți, conform regulamentului, Rapidul a luat un punct în urma acestui eșec.

Echipa feminină de handbal Rapid București a obținut un nou succes, 43-22 (20-10) în Divizia A, contra celor de la Dinamo. Partida care s-a desfășurat la Sala Iris a avut, practic, o singură direcție: spre poarta dinamovistă, scorul reflectând real situația din teren. Echipa feroviară ocupă primul loc în clasamentul seriei, cu 33 de puncte după 12 runde.

Baschetbaliştii alunecă în clasament

Din păcate, echipa masculină de baschet nu merge deloc bine. Aceasta a efectuat o deplasare lungă, în județul Maramureș, pentru meciul cu CSM Sighetu Marmației. Formația noastră a fost învinsă cu scorul de 85-72, deși am avut un sfert al treilea excepțional, pe care l-am câștigat cu 28-11. Diferența în favoarea gazdelor s-a făcut la procentajul aruncărilor de două puncte și la recuperări. Foarte bună a fost, din nou, evoluția americanului Hope, care a bifat un double-double din 18 puncte și 11 recuperări. Laurențiu Dumitrescu a marcat 20 de puncte, iar Bogdan Sandu 19. Rapid este pe locul al șaselea în clasament, cu un total de 11 puncte după 8 meciuri disputate.