Stupefiant! Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo şi Toni Kroos acuzaţi de dopping!

ProSport
ProSport citează Der Spiegel

ProSport citează o informaţie care zguduie din temelii fotbalul mondial! Un raport Der Spiegel făcut public azi zguduie din temelii Real Madrid. După Sergio Ramos, alţi 10 fotbalişti ai spaniolilor ar fi fost depistaţi pozitiv în sezonul 2016-2017 de Champions League. Printre aceştia s-ar afla Cristiano Ronaldo şi Toni Kroos, citează ProSport. În primă fază, Football Leaks a aflat că Sergio Ramos ar fi picat un test antidoping. Din informaţiile apărute, UEFA ar fi muşamalizat cazul. Totul s-ar fi întâmplat după finala Champions League din 2017, când Real s-a impus cu 4-1 în faţa lui Juventus Torino.

Ce substanţă ar fi folosit Sergio Ramos

Conform Der Spiegel şi L’Espresso, acesta nu a fost singurul caz în care căpitanul madrilenilor ar fi picat un astfel de test. Ramos a fost scuzat de forul european, iar informaţiile nu au ajuns în media. Fotbalistul este acuzat că a luat Dexametazonă (n.r. medicament folosit pentru reducerea inflamaţiilor la nivelul corpului), permisă înaintea meciurilor, dar e nevoie ca acest aspect să fie menţionat în timpul testului doping. În caz contrar, aşa cum s-a întâmplat şi cu Ramos, este considerat unul suspect de doping. Dexametazona este un medicament aflat pe lista WADA de substanţe intersise.

Poziţie oficială a clubului Real Madrid

Clubul Real Madrid a oferit o primă poziţie oficială. La scurt timp după aflarea informaţiilor, un comunicat a apărut pe site-ul spaniolilor. Se precizează faptul că Ramos nu a picat niciodată un test de acest gen.

Doi ofiţeri ai UEFA au făcut un control fulger

Cu patru luni înaintea finalei din sezonul de UCL, doi ofiţeri ai UEFA au mers la Real Madrid. Să facă mai multe teste antidoping, după ce căpitanul Ramos a fost prins dopat. Din precizările sursei menţionate, situaţia a scăpat puţin de sub control, pentru că fotbaliştii şi-ar fi arătat nemulţumirea asupra testului inopinat. Printre nemulţumiţi se află şi Ronaldo, care ar fi spus că el este ”mereu selectat”. Acest aspect ar fi fost menţionat şi de UEFA într-un raport ulterior, mai scrie ProSport.

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Campionatul European, anulat de UEFA!

ProSport citează numele celor trei deconspiraţi

Mai mult, deşi este exclus ca la analize să facă parte şi alte persoane în afara celor specializate, câţiva din reprezentaţii staff-ului tehnic ai Realului au luat parte, considerând că este o situaţie excepţională. Pe lista celor depistaţi pozitiv se mai află Toni Kroos şi alţi opt fotbalişti, subliniază ProSport.

Foto: laprensa.hn

LĂSAȚI UN MESAJ