Momentul în care timpul s-a oprit în loc pentru Ovidiu Haţegan

Ovidiu Haţegan
Ovidiu Haţegan

Să afli că ţi-ai pierdut mama este o experienţă oribilă pentru orice om de pe această planetă. Ovidiu Haţegan, centralul partidei Germiana – Olanda, din Liga Naţiunilor a experimentat această nenorocire chiar la pauza partidei. A ţinut capul sus şi a fluierat ca şi cum nimic nu s-a fi întâmplat şi puţini ştiau ce se întâmplă. Iar cei care aflaseră nu înţelegeau cum poate acest om să pară atât de neafectat. Doar părea. Imediat după fluierul final, şiroaie de lacrimi i-au ţâşnit pe obraji. Virgil van Dijk, eroul Olandei, care a egalat în minutul 90 şi cel mai scump fundaş din istoria fotbalului, cumpărat de FC Liverpool a fost omul care s-a grăbit să îi ofere o palidă consolare.

Vladimir Bozovici a fost în situaţia lui Ovidiu Haţegan acum şase ani

Muntele de aproape 2 metri era total înmuiat de suferinţa pe care o vedea, nici nu ştia ce trebuie făcut. Imaginea de mai jos şi declaraţia dată ulterior de olandez explică mai clar ceea ce am scris. Momentul a emoţionat o lume întreagă. Nu doar cea a fotbalului. Pentru o clipă, lumea părea că a păstrat un moment de reculegere pentru suferinţa în stare pură pentru care nu există calmant, experimentată de Ovidiu Haţegan. Viaţa merge înainte, iar pierderea nu va putea fi acoperită în vreun fel. Important este, în astfel de clipe, să nu uităm că suntem oameni… Aşa cum nu am uitat nici în 2012. Atunci era vorba direct despre Rapid şi despre unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria Giuleştiului. Vladimir Bozovici, muntenegrean cu pedigree de luptător primise, chiar înaintea meciului cu CFR Cluj, aceeaşi veste cumplită: mama sa s-a stins.

CITEȘTE ȘI  Șocant: FC Liverpool n-a mai pățit asta din... 1923!

Meci dedicat muntenegreanului

Evident, nimeni nu şi-l imagina pe teren într-unul dintre cele mai importante meciuri ale finalului de campionat. Îmi amintesc şi acum titlul din presa centrală: „Joc, după mă duc la mama!” Cea care i-a dat viaţă se stinsese chiar în dimineaţa partidei. Deznodământul, ca un happy-end absurd al destinului pentru un moment care, de fapt, nu poate depăşit cu adevărat niciodată. CFR Cluj – Rapid s-a terminat 0-5, fiind poate cel mai bun meci al Rapidului din ultimul deceniu. Iar Bozo a centrat decisiv la primul gol. Ulterior, fiecare reuşită i-a fost dedicată, fapt pe care îl puteţi remarca în clipul de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ