VIDEO / Banii nu pot cumpăra fair-play-ul. La Manchester nu e ca în Giulești

Guardiola Giulești
Pep Guardiola ar fi trebuit să fiie pe Giulești

La mijlocul săptămânii am experimentat o situație incredibilă pe Etihad Stadium. Ceva diametral opus decât s-a produs pe Giulești acum aproximativ un deceniu. Manchester City a bătut cu 6-0 pe Șahtar Donețsk. Sigur, scorul nu lasă loc de vreo interpretare. Ceea ce s-a întâmplat însă la 1-0 demonstrează că indiferent câți bani ai, anumite lucruri nu se pot cumpăra. Raheem Sterling a pătruns în careu,  s-a împiedicat penibil, ca ultimul amator, din liga a 21-a din Anglia, dar arbitrul a dat lovitură de la 11 metri. Evident, englezii au acceptat și au dat și gol.

Costin Lazăr a întors decizia arbitrului în Rapid – Oțelul

Ulterior, Guardiola, a acceptat public că nu a fost – afirmație evidentă – însă apoi a zis: „jucătorul ar fi trebuit să îi spună arbitrului!” O reacție de lider adevărat și mare antrenor. Evident că nu… Numai că acceastă situație jenantă pentru acest nivel ne-a dus cu gândul la Costin Lazăr. În 2009, pe Giulești, la scorul de 2-0 într-un meci Rapid – Oțelul Galați, Bourceanu l-a atacat decisiv pe mijlocaș în careul său. Teo Crăciunescu dăduse lovitură de la 11 metri, dar Lazăr i-a explicat că nu se impunea fault. Motiv pentru care decizia a fost întoarsă și s-a dat minge de arbitru. Această dovadă de fair-play, născută pe Giulești a făcut pe urmă înconjurul Lumii.

Atitudine de „spălat pe mâini” al lui Guardiola în fața lui Sterling

Costin Lazăr a făcut exact ceea ce Pep Guardiola a declarat că ar fi trebuit să facă Sterlinng. Numai că noi suntem convinși că tocmai această atitudine a unui antrenor cu un salariu nejustificcat de mare reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Când tu arăți cu degetul către jucătorul tău nu ai cum să fii diferit. Pentru că astfel de lucruri, pe lângă altele, se învață și în vestiar, iar tu ești pedagogul. Faptul e însă consumat. Dar dovada va rămâne. Chiar dacă Etihad Stadium e una dintre cele mai moderne arene din Lume, ea nu a avut eleganța să găzduiască un gest până la urmă normal precum cel de pe Giulești…

Foto: foxsportsasia.com

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required