Lionel Messi l-a „bătut” pe Cristiano Ronaldo

Ronaldo - Messi Balon de Aur
Ronaldo - Messi 5-5 la trofee Balon de Aur

Messi, fericit pentru victorie

„Sunt foarte fericit cu acest record, dar nu îmi pasă atât de mult de statistică. Victoria e cea mai importantă. Pentru ea sunt fericit şi pentru faptul că ne-am asigurat matematic primul loc în grupă”, a spus Messi, la finalul partidei cu PSV, scrie digisport.ro.

Cei doi conduc topul detașat

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt la mare distanţă de urmăritori în acest top. Raul a marcat 66 de goluri în Ligă pentru Real Madrid, Karim Benzema 47 tot în tricoul „galacticilor”. Iar Thomas Muller (Bayern Munchen) şi Alessandro Del Piero (Juventus) îşi împart locul 5, cu câte 42 de goluri.

Lionel Messi, şase goluri în trei meciuri în Liga Campionilor

Messi l-a egalat pe Robert Lewandowski în topul golgheterilor Ligii Campionilor din actualul sezon. Ambii au şase goluri. Însă argentinianul a înscris de şase ori în numai trei partide. Lionel Messi e omul recordurilor pentru Barcelona: este golgheterul all-time al catalanilor, cu 568 de reuşite, în toate competiţiile. Argentinianul mai deţine recordurile grupării blaugrana şi pentru numărul de goluri în El Clasico (26), numărul de reuşite într-un sezon (73), într-un an calendaristic (91), numărul de reuşite din faze fixe (36) şi al numărului de hat-trick-uri (42).

Are 38 de trofee majore în palmares

Sud-americanil de 31 ani are în palmares cinci „Baloane de Aur”şi are 33 de trofee cucerite cu Barcelona, printre care patru Ligi ale Campionilor şi nouă titluri. Este posibil ca la finalul acestei stagiuni zestrea să se inmulțească. Însă nu sunt șanse la câștigarea Balonului de Aur.