Fotbal internațional

EXCLUSIV / Poveşti din Pirinei. De la promovările cu Rapid la prima Supercupă

În septembrie, Nicolae Vasile a câştigat primul trofeu al carierei. Este vorba de Supercupa Andorrei, alături de Sant Julia. Fostul adversar al Rapidului UEFAntastic acum mai bine de 13 ani. La rândul său el, Niky, fost căpitan în Giuleşti, ultimul dinaintea fatidicului faliment a ne-a oferit câteva detalii. În sensul că ne-a explicat cum este să treci de la două promovări cu Rapid – reuşită pe care puţini o au în palmares – la un trofeu într-un stat liliputan, în care zilele se scurg tihnit şi lin precum norii care trec pe deasupra Munţilor Pirinei. Lanţul care înconjoară această mică enclavă de la graniţa dintre Franţa şi Spania.

De la două promovări cu Rapid, la Supercupa Andorrei

„Sentimentul a fost unul de excepţie, ceva diferit decât ce trăisem până acum. Nu se poate compara Supercupa câştigată cu cele două promovări. Cu toate că fiecare în parte are un farmec şi o importanţă diferite. Nu le pot pune în aceeaşi oală. Sincer însă, eu simt că am făcut un pas înainte, iar asta mă bucură. Trag tare pentru că îmi doresc, cum e normal, un transfer mai bun, iar apoi, încet, încet, echipa naţională. Continui să trag tare şi să urc. Nu am alternativă, asta este misiunea mea!”, a declarat, plin de determinare, Niky Vasile în exclusivitate pentru 1923.ro.

Nicolae Vasile şi-a amintit de meciul cu steaua

Pe urmă, fundaşul stânga care va împlini 23 de ani în decembrie şi-a amintit din nou de meciul câştigat cu 2-1 în septembrie, în faţa celor de la Santa Coloma. „Dacă ar fi să îl compar cu un meci jucat la Rapid, acesta ar fi cel cu steaua, 1-1 pe Giuleşti, din 2013. Aveam 17 ani, era abia al doilea sau al treilea meu meci oficial la seniori, dar mi-a ieşit aproape totul. Cam cu acesta l-aş echivala pe cel care ne-a adus trofeul, ca prestaţie şi importanţă”, mai declară Niky pentru 1923.ro. Între timp, de la terminarea Supercupei, Sant Julia s-a cocoţat în fotoliul de lider. Un titlu adăugat în palmaresul lui Nicolae Vasile ar fi superb. Deocamdată, după opt etape, echipa are patru victorii şi patru egaluri.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.