De la suporteri pentru suporteri! Solidari cu cei nedreptăţiţi

FC R suporteri
FC R a atacat paginile de Facebook ale suporterilor

Atacul „cibernetic” la suporteri este revoltător. Am analizat zile întregi problema. Faptul că paginile de Facebook FC Rapid Bucuresti – ce aparţine AFC Rapid şi ACS Rapid – Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului – aparţinând de echipa cu acelaşi nume au fost închise nu a reprezentat neapărat obiectul nostru de interes. Este absurd ca unui astfel de subiect să i se acorde importanţă. Numai că firma angajată de Fotbal Club R SA pentru a demara procedurile de „curăţenie” pe Facebook a lovit unde nu avea voie vreun club din lumea asta să o facă: în suporteri. Şi, probabil, nici nu a făcut-o vreunul până acum. Cel puţin unul care să se respecte… Motiv pentru care echipa 1923.ro îşi arată solidaritatea necondiţionată cu oamenii ai căror pagini de Facebook au fost închise pentru faptul că nu erau pe „gustul puterii”.

Doi suporteri importanţi, victime inexplicabile

Ipoteza conform căreia nu era normal să existe mai multe pagini de Facebook cu numele Rapid pică din start. Asta pentru că de închidere au fost cruţate unele precum Rapid Bucharest sau Rapid TV, remarcate ca apropiate din punct de vedere al conţinutului postat de FC Rapid 1923. Prima dintre ele alegând  chiar o variantă de compromis cel puţin discutabilă, schimbându-şi numele din Rapid în Vişinii 1923. În timp ce, de exemplu, FCRB 1923, aparţinând lui Paul Onoiu a fost închisă. Vorbim despre un suporter vechi care de-a lungul anilor a creat clipuri video memorabile despre Rapid. Şi care este membru vechi al Peluzei Nord. Suporteri ce susţin necondiţionat echipa care joacă acum în liga a treia, FC R Bucureşti.

Michael Steger şi-ar fi oferit pagina gratuit celor de la Fotbal Club R

Mai mult, cum am scris şi aici, pagina Rapid Bucureşti, ce aparţine lui Michael Steger, cu un număr impresionant de like-uri, a fost închisă. Cu toate că, se pare, omul s-a oferit să o cedeze gratuit celor din conducere. Bineînţeles, neştiind ce să facă cu ea, au zis că e mai eficient să o închidă. Iar ca cei doi sunt mulţi alţii, numai că cei doi aveau cele mai relevante pagini. Iar unul nici măcar nu folosea numele Rapid. E drept, folosea denumirea reală a societăţii, poate asta a fost, în realitate, cauza eliminării…

Rapid este în primul rând despre suporteri!

Nu este vorba de a condamna pe cineva, dar acest atac on-line la sentimentele suporterilor, la munca lor în care au pus suflet fără să apară nimic în schimb, este incalificabilă. Iar noi, ca site al suporterilor rapidişti de pretutindeni, nu putem să neglijăm acest aspect. Fiindcă, în definitiv, Rapid despre asta este. Despre suporteri. Până la ultimul rapidist! Nu este despre mentalităţi învechite, ciorbe reîncălzite, politica pumnului în gură sau iniţiative penibile. Pentru că e amuzant pe ce se concentrează conducerea unei echipe care doi ani la rând nu a putut asigura echipamentul de joc decât la câteva luni după începutul stagiunii sau care a transferat fotbalişti fără drept de joc, accidentaţi ori care au plecat după o săptămână. Nu este însă problemă, fiecare cu drumul lui.

Schimbăm politica, din respect pentru suporteri!

Fiindcă în afară de numele lui Daniel Pancu, Adrian Iencsi şi a altor câtorva oameni şi tineri care doresc să îşi facă treaba cu onestitate nu prea există nimic care să aibă de-a face cu rapidismul la acest club din liga a 3-a, echipa 1923.ro va publica de acum, pe termen nedeterminat, doar ştiri relevante şi definitorii pentru acest proiect. De asemenea, tot pe termen nedeterminat, începând de luni, 19 noiembrie 2018, pe pagina de Facebook nu vom mai posta nimic. În semn de respect pentru toţi cei care au muncit din pasiune pentru numele Rapid şi s-au trezit cu agoniseala emoţională aruncată la gunoi. Fiecare cu deciziile lui, suntem într-o ţară democratică, iar noi nu vom transforma ce s-a întâmplat într-un subiect. Însă ne rezervăm dreptul solidarităţii necondiţionate! Faţă de suporterii care au fost dezamăgiţi tocmai de cei în care vedeau speranţa unui viitor mai bun.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!