BREAKING NEWS / CNI a anunțat cine se va ocupa de stadionul Giulești!

alex erbasu gigi corsicanu giulesti
Gigi Corsicanu, alături de Alex Erbașu, cel a cărui firmă se va ocupa de Giulești

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat ieri, 1 noiembrie 2018, contractul privind  execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Stadionul Giulești «Valentin Stănescu»” din Calea Giulești, nr. 18, București, cu ASOCIEREA CONSTRUCȚII ERBAȘU SA, CONCELEX SRL ȘI TERRA GAZ CONSTRUCT SRL.

Care sunt societățile care au licitat pentru Giulești

În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunțului nr. CN1000299 din 09.05.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:

  • ASOCIEREA PORR CONSTRUCT S.R.L. – PORR BAU GmbH
  • ASOCIEREA SC EUROMATERIA SRL – SC UTI GRUP SA
  • ASOCIEREA SC CONSTRUCTII ERBASU SA – SC CONCELEX SRL – SC TERRA GAZ CONSTRUCT SRL

Valoarea contractului pentru stadionul Giulești

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante. În perioada următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere a avizelor, acordurilor și autorizațiilor.

Caracteristicile bazei sportive care trebuie să fie gata curând

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) și se dorește îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional. Suprafața totală înierbată va fi de 80×120 m (inclusiv suprafața de gardă). Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime și zona pistei de alergare 60 m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice.

Urmează alte detalii

Totodată, va beneficia şi de spații de cazare pentru sportivi, precum și de spații de alimentație publică sau spații administrative. Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. – S.A., cu modificările și completările ulterioare, scrie cni.com.ro. Pentru că, fie între noi vorba, lipsesc câteva detalii esențiale în acest moment. Totuși, cel mai important anunț a fost făcut. Iar Gigi Răducan, unul dintre cei mai cunoscuți suporteri rapidiști, a subliniat că Alex Erbașu, patronul firmei de construcții, va face lobby ca numărul de locuri să fie ceva mai mare. Vedem dacă va fi posibil așa ceva… Momentan să savurăm această veste mare!