S-a dus și Maftei… Să intre Burcă lângă Bratu în apărarea Fotbal Club Rapid

Burcă Rapid
Burcă la Fotbal Club Rapid

Pancu și Iencsi sunt, să spunem, ultimele bastioane ale unui proiect „curat” și de viitor. Raportându-ne la numele cu puternică amprentă vișinie care au demarat acest proiect sau care s-au alăturat pe parcurs. E drept, mai există Nicolae Grigore, dar pata numită Dinamo încă mai are până va fi înlăturată din CV-ul său ce până atunci era de un grena imaculat. Cât despre Ștefan Grigorie și, mai ales, Ionuț Voicu, nu poate avea nimeni pretenția că se pot apropia pe un piedestal pe care stau Daniel Niculae, Nicolae Stanciu, Vasile Maftei sau chiar Constantin Schumacher și Mihai Iosif. Din motive lesne de înțeles, chiar dacă sunt printre cele mai diverse. Am enumerat această înșiruire de mai sus pentru că este ordinea aproximativă în care aceste nume folosite ca obiecte de lux în câștigarea încrederii celor care se agață de speranța că Rapid va redeveni ce a fost și mai mult decât atât au părăsit corabia.

Cât rezistă Daniel Pancu și Adrian Iencsi?

Și nu au părăsit-o oricum, ci făcând dezvăluiri despre aceleași persoane. E lesne de înțeles care. Firește, nu e OK nici cum au procedat ei, pentru că dacă ai ceva de spus, o spui când trebuie. Nu când nu îți mai convine. Cu atât e mai neplăcut să vezi cum Niculae îl atacă pe Pancu, Pancu pe Schumacher și așa mai departe. E un spectacol grotesc pentru că, până la urmă, ei sunt cei care au contat. Care au adus oamenii la stadion, care au alimentat speranțele. Sigur, Daniel Pancu antrenor și Adrian Iencsi la juniori U17 principal sună minunat. Ar și fi, dacă asta nu s-ar fi legat de plecarea celorlalți. Dacă, să spunem, Pancone, duce echipa pe 8, ce se va întâmpla? Nu neapărat din vina lui, ci din conjunctură… Iencsi deja a ratat calificarea cu juniorii la Elită. Dacă rezultatele mediocre vor continua, unde se ajunge?

Ovidiu Burcă, soluție ideală în locul lui Vasile Maftei

Probabil sunt următorii pe listă. Că doar n-o să plece, Doamne ferește!, domnul Ovidiu Burcă. Un conducător fără pereche în ale competenței. De fapt, noi sugerăm, dacă tot a plecat și Vasile Maftei, să intre el pe linia de fund, în centru, lângă Bratu sau Iacob. Ar fi o nouă bifă de vis în CV-ul său de aur când vine vorba  de multifuncționalitate și multicompetență legate de Rapid. Oricare ar fi el. Acum nu că vrem să rezolvăm găurile din apărare noi, prin ideile noastre, dar nu e de mirare să vedem o asemenea mutare. Să fie clar, din capul locului, că nu mutările care au avut loc ne-au aprins imaginația. Ci modul în care acestea s-au produs. Fotbal Club Rapid sau Academia Rapid sau FCRB sau cum s-a mai numit această entitate nu a jucat mai bine vreun moment sau mai rău.

Schumacher nu are experiență, dar nici Pancu nu are!

Constantin Schumacher nu poate fi catalogat drept un antrenor slab. Însă este neexperimentat și fie între noi vorba, a fost abia a patra opțiune în vară. Măldărășanu și Moldovan au refuzat, iar cu Iencsi discuțiile s-au oprit devreme. Toți, măcar pe hârtie, cu un bagaj de pregătire ceva mai mare. Nu e ceva de ascuns, e realitatea. Numai că cei care conduc ar fi trebuit să sesizeze asta, dacă erau atât de competenți, din fașă. Diferența de valoare dintre adversari e imensă. Mai nou, am observat cum domnul Angelescu este și specialist în pregătire fizică. Bine, nu e rău, se mai face o economie, dacă tot a plecat și Radu Mandache. La costum arată excelent acționarul, poate în sală dă și mai bine. Nu e exclus, ar fi ceva de culoare. Și, până la urmă, ceva eficient. Măcar din punct de vedere financiar… Schumacher nu a avut experiennța necesară, poate… Dar nici Pancu nu are experiență! Sună însă mai bine antrenor Daniel Pancu, decât Constantin Schumacher. În aparență!

Fotbal Club Rapid merge înainte orice ar fi. Până când?

Fiindcă modul în care acest proiect merge nu poate duce către o finalitate grandioasă. Nici măcar fericită. Faptele au fost semnalate de la început. Fiecare neregulă a fost expusă cu argumente, așa că mirarea unora este de un amuzament amar acum… Așa cum spunea domnul primar Dan Tudorache, proiectul merge înainte fără AFC Rapid. Merge și fără Daniel Niculae. Probabil, măcar în gândul lui, spune că merge și fără Schumacher, și fără Maftei. Ca să nu mai pomenim de Nae Stanciu, care a fost doar o diversiune stupefiantă suprapusă pe iluzia că Ovidiu Burcă chiar s-a separat de proiect. O să plece mai degrabă Pancu și Iencsi decât Burcă. Pentru că fundași centrali echipa chiar nu prea mai are în acest moment. Iar amănuntul dat este posibil să fie decisiv de acum dacă cineva îl mai contestă pe managerul de proiect…  Sau project manager, cum se zice mai modern.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

2 COMENTARII

  1. Se poate… A arătat în perioada 2011-2012 că are valoare de liga a 3-a. Așadar, e posibil să fie chiar o mutare inspirată.

  2. De ce nu? Poate cu Burcă Rapid n-o să mai ia două goluri acasă de la echipa lui Dragnea.