T2 i-a călcat în picioare pe atacatorii steliști! Au luat-o la fugă printre blocuri

ProSport
Bătaie între T2 și Peluza Sud prezentată de ProSport

ProSport pune pe tapet evenimente extrem de grave. O adevărată bătălie a avut loc duminică seară, pe străzile din cartierul Berceni, în jurul stadionul „Progresul Spartac“. Unde circa 25 de ultraşi stelişti de la Peluza Sud, înarmaţi cu lanţuri şi bâte, au atacat un grup de aproximativ 50 de fani rapidişti de la T2 prezenţi la meciul VK Soccer – Rapid Frumoşii Nebuni, din Liga 5. În încăierarea generală, cel puţin un suporter stelist s-a ales cu răni serioase şi cu capul spart. Sursele ProSport spun că atacatorii au încercat să-i prindă în ambuscadă pe rapidiştii care îşi încurajau echipa. În sprijinul steliştilor au venit, afirmă aceleaşi surse, şi vreo șase ultraşi olandezi ai echipei NEC Nijmegen, cu care este înfrăţită Peluza Sud.

Steliștii de la Peluza Sud și-au luat o mare țeapă

Numai că, atunci când au dat buzna în stadionul „Spartac“, steliştii au descoperit că rapidiştii erau de două ori mai numeroşi. Surprinşi iniţial, cei atacaţi s-au regrupat şi au trecut la contraatac. A ieşit o bătălie crâncenă, steliştii au fugit pe străzile din jur. Unde hăituiala a durat în paralel cu evitarea forţelor de ordine. Care au ajuns în număr impresionant la arenă, dar după ce bătăuşii părăsiseră deja incinta. Partida VK Soccer – Rapid Frumoşii Nebuni s-a întrerupt, din cauza incidentelor, în minutul 61, la scorul de 3-3, şi nu s-a mai reluat, mai notează ProSport.

Viorel Kraus a explicat pentru ProSport ce s-a întâmplat

„N-a fost nicio agresiune la adresa jucătorilor. Dintre fotbalişti, antrenori, arbitri, oficiali, nimeni n-a avut de suferit. Eu, fiind pe bancă, n-am surprins de la început momentul, dar am văzut că un grup de persoane a năvălit în stadion, către suporterii rapidişti din tribună. Ulterior, grupurile au părăsit incinta arenei, poarta a fost baricadată şi mai departe, pe străzi, nu ştiu ce s-a întâmplat. Felicit forţele de ordine, poliţia şi jandarmeria, care au ajuns în timp record, din clipa în care au fost solicitate, şi în număr impresionant. Cred că au venit de la mai multe secţii“, a relatat, pentru ProSport, Viorel Krauss junior, patronul şi antrenorul echipei VK Soccer.

„Frații” de la NEC s-au făcut de râs

Informaţiile ProSport sunt că primii prinşi de poliţie la faţa locului au fost ultraşii olandezi. Românii, la sosirea jandarmilor şi a poliţiştilor, s-au împrăştiat care-ncotro. Continuându-şi răfuiala pe străduţe cu grijă să nu pice în mâna forţelor de ordine. Olandezii, însă, nu cunoşteau zona şi n-au reuşit să scape. Ulterior, fanii echipei NEC Nijmegen au invocat, în faţa poliţiştilor, că veniseră, de fapt, în căutare de distracţie cu femei.