CULISE / De ce a pierdut FCRB din nou dreptul de a utiliza numele Rapid

sc fc rapid sa prosport
ProSport scrie despre decizie

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

ProSport scrie că Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea unuia din acţionarii adevăratului FC Rapid aflat în faliment. Anume suporterul Adrian Matei. Astfel, s-a hotărât că lichidatorul judiciar Mihai Florea nu poate modifica actul constitutiv şi nici renunţa la numele cu care societatea e înscrisă la Registrul Comerţului. Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile, dar este executorie, scrie ProSport. Efectul acestei sentinţe este foarte important. Pentru că, în acest moment, avem la Registrul Comerţului două societăţi cu nume aproape similare, SC FC Rapid SA (adevăratul Rapid) şi SC FC Rapid 1923 SA („noul“ Rapid). Aşa ceva nu e legal, pentru că nu pot exista concomitent două societăţi comerciale care au nu doar aceeaşi denumire. În cazul de faţă, SC FC Rapid SA. Dar şi acelaşi obiect de activitate, mai subliniază ProSport.

Se revine la FC R, conform ProSport

Încurcătura a fost provocată de judecătoarea de la o altă instanţă, care acceptase solicitarea avocatului Andrei Nicolescu, reprezentant al SC FC R SA, ca aceasta să preia numele SC FC Rapid 1923 SA. Socotind că vechea societate, pe care se află adevăratul Rapid, va renunţa la nume. Din motive neclare, judecătoarea acestui caz n-a înştiinţat decât Registrul Comerţului asupra sentinţei. Fără să anunţe părţile implicate şi fără să comunice sentinţa la Curtea de Apel, scrie ProSport.

FRF a făcut o gafă colosală

Imediat, SC FC R SA a fost trecută în registre pe numele SC FC Rapid 1923 SA. Doar că, vineri, cea de-a doua instanţă, de la Tribunalul Bucureşti, a decis că e neîntemeiată cererea lichidatorului de a schimba numele adevăratului Rapid în Locomotiva Giuleştina. Interesant este că federaţia lui Burleanu s-a grăbit cel mai tare dintre toţi. Modificând numele de SC FC R SA în SC FC Rapid 1923 SA ÎNAINTE să existe o decizie judecătorească. Doar pe baza actelor care arătau că s-a cumpărat brandul Rapid.

Tribunalul București a complicat lucrurile

Sentinţa de vineri a Tribunalului Bucureşti a căzut ca o bombă pentru cei implicaţi în această afacere. Toată lumea a plecat de la premisa că lichidatorul va reuşi să schimbe numele adevăratului Rapid. Dar acum, tribunalul va notifica Registrul Comerţului asupra sentinţei şi va trebui să se opereze o nouă modificare, iar SC FC Rapid 1923 SA va reveni la vechea denumire, SC FC R SA. Toată povestea a plecat de la licitaţia câştigată de SC FC R SA pentru brandul Rapid. Lichidatorul adevăratului Rapid, cel aflat în faliment, a depus la tribunal o cerere prin care solicita modificarea actelor constitutive şi a denumirii societăţii.

Florea a vrut să își bată joc de numele Rapid

În sensul renunţării la numele istoric SC FC Rapid SA în SC FC Locomotiva Giuleştina SA. Burleanu n-a mai avut răbdare să aştepte o sentinţă definitivă şi a modificat deja actele. Acum, Tribunalul a întors totul la zero, hotărând că solicitarea lichidatorului e neîntemeiată, iar echipa din Liga 3 numită FC Rapid în actele federaţiei se va întoarce, în documentele oficiale (Registrul Comerţului, antet, ştampilă etc), la numele SC FC R SA. Singura şansă să se rămână în cadru legal pentru FRF este ca apelul să fie câştigat de lichidatorul „adevăratului Rapid“, iar Tribunalul să accepte ca SC FC Rapid SA să fie rebotezat SC Locomotiva Giuleştina înainte să fie lăsat să moară.