Ce performanță! Marius Copil a făcut spectacol acasă la marele Roger Federer

Marius Copil
Marius Copil a pierdut greu cu Roger Federer

Atunci când ai un sportiv precum Simona Halep este complicat să mai crezi că cineva din țara ta mai poate avea performanțe la nivel de tenis. Asta dacă nu ești un colos precum SUA, Spania, Marea Britanie, Germania sau Franța. State ce pot genera sportivi de mare valoare în număr nelimitat. Sunt doar câteva excemple relevante. România, pe lângă Simona Halep, l-a pus pe harta tenisului, definitiv, și pe Marius copii/">Copil. De fapt, mai corect spus este că Marius copii/">Copil a pus România pe harta tenisului mondial. Calificat în premieră în a sa carieră într-o finală importantă, destinul i-a adus românului un adversar infernal. La Basel, finala a jucat-o împotriva marelui Roger Federer. Practic, chiar acasă la sportivul elvețian. În orașul natal al acestuia!

Roger Federer rămâne cel mai bun și la 37 ani

E drept, Roger Federer are 37 de ani. Chiar și așa însă este numărul 2 ATP. Marius copii/">Copil era pe 93 înaintea acestui turneu. După ce a trecut de semifinale a ajuns până pe locul 60. Sigur, ascensiunea este colosală, dar raportând la cele 98 de turnee câștigate de ceasul elvețian din fața ta totul pare însă străveziu. Dintre cele 98, 20 de Grand Slam. Iar la Basel, tocmai unde cei doi s-au confruntat, Roger Federer luase înaintea meciului opt titluri. Primul set a fost colosal. Marius copii/">Copil a avut 3-1, a fost ajuns, s-a dus până în tie break. Federer și-a folosit însă din plin experiența acolo și a profitat. 7-6. În al doilea set, deci acasă la Federer, da?!, copii/">Copil a condus cu… 3-0 și 4-2. Părea că se va intra în decisiv fără probleme, doar că, din nou, elvețianul e cel mai bun din istorie. Și la 37 ani…

Casa lui Roger Federer, punct de plecare pentru Marius copii/">Copil

Așa că Federer a întors iar meciul în favoarea sa. Până la urmă a câștigat  cu 6-4, după un ultim game foarte reușit. Așadar 7-6, 6-4, dar Marius copii/">Copil a făcut, cu adevărat, un meci imens. Așa că, în mod cert, acesta poate deveni sportivul pe care tenisul masculin românesc îl așteaptă de atât timp. Firește, nu îl excludem pe Horia Tecău. Numai că el a strălucit numai la dublu. La simplu nu am mai avut de ceva timp un reprezentant care să ajungă la nivelul atins de arădean. Bravo, Copile!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required