Rapid

Ovidiu Burcă: „Nico a făcut mult rău!” Contre cu Vasile Maftei

După valul de contestare ce l-a lovit din toate părțile, Ovidiu Burcă a simțit nevoia să se spele în direct la Digi Sport. În sensul că a dorit să pară mai imaculat decât lacrima. Concret, el nu este vinovat de nimic. Ba mai mult, fără el, Rapidul ar fi fost mort și îngropat de mult. Eventual dinainte ca el să se gândească la faptul că va juca în Giulești. Sigur, vom lua totul pe rând și vom atinge și punctele în care Burcă atinge anumite subiecte corect și plauzibil. Pentru că obiectivitatea este unul dintre punctele forte ale 1923.ro, iar suporterii rapidiști de pretutindeni au asimilat deja această stare de fapt.

Burcă pretinde că a investit peste 30.000 de euro din propriul buzunar

Tirada lui Ovidiu a început abrupt cu acte prin care i-a arătat moderatorului din platou că a băgat din propriul buzunar în club ceva mai mult de 32.000 de euro, iar prin intermediul sponsorului de echipament, Fourteen, în două sezoane s-au adus 80.000 de euro. Un număr impresionant de finanțe, foarte corect. Numai că acest lucru nu are absolut nicio legătură cu acuzele care i se aduc lui Burcă. Este ca și cum spui: „Ai dărâmat casa!” „Da, dar eu am pus faianța!” 35.000 euro este o sumă considerabilă, corect, iar Burcă e de lăudat că a băgat acești bani. Dar asta nu înseamnă că ei cumpără deciziile proaste.

Sub ce formă au venit cei 80.000 euro de la Fourteen?

În ceea ce privește cei 80.000 euro cumulați de la Fourteen este discutabil cum au venit. Aici nu a dat detalii și, probabil, aceștia au venit sub formă de echipament și comisioane. Ceea ce este în regulă, ba chiar foarte bine. Mai ales că echipamentele de anul ăsta arată excelent, cel puțin cele în dungi. Însă detaliul rușinos e că ele au fost livrate la mijlocul turului, pentru al doilea an la rând. Și nu credem că a durat atât pentru că sunt croșetate cu o tehnică aparte. Cum am mai spus, fapt de neacceptat pentru un club care pretinde să fie cu pretențiile FCRB. Așa că, mai important decât valoarea de pe hârtie a echipamentului și a serviciilor adiacente, este mai importantă livrarea și valorificarea lui la timp. Dacă te respecți ca brand. Dacă nu, poți juca și cu tricouri de antrenament cu AS Rapid. Nicio problemă.

Ovidiu Burcă nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

Pe urmă, Ovidiu Burcă a explicat că el nici măcar nu l-a dorit pe Cristian Muscalu… Dar nu a vrut să dea detalii. Normal, urma să zică, probabil, că Daniel Niculae a insistat. S-a abținut din motive românești, de a face treaba până la jumătate. Numai că Ovidiu Burcă uită că și în prezent există un fotbalist, Robinho, care e în pom – la figurat – de vreo două luni. Nu i-a venit permisul de muncă… Probabil că dacă nu se va rezolva sau dacă se va rezolva prin aprilie – orice an – domnul Burcă va spune că nu l-a dorit nici pe el. Firește, el îi dorește doar pe cei care dau randament. Nu pe Moise care a fost transferat și pus pe liber într-o săptămână, pe Ilie care a venit accidentat sau pe Muscalu și Robinho. Practic, din discurs, Burcă a făcut numai lucruri bune. Nicio greșeală! Ce om, ce manager!

Burcă îl arată, pe bună dreptate, cu degetul pe Niculae

Inevitabil, nu putea să nu vină vorba și despre plecarea lui Daniel Niculae: „Nico a făcut mult rău când a plecat spunând lucrurile până la jumătate! A plecat din cauza orgoliului”. Aceste afirmații sunt sută la sută corecte. Pentru că Burcă punctează bine, mai ales că Nico nu a explicat clar și răspicat ce l-a deranjat. Iar faptul că nu era președinte în acte, trebuia semanalat de la început. Nu avem cum să îl menajăm nici pe Nico, cu toate că azi este ziua lui. Aici Burcă are perfectă dreptate. Chiar dacă e mai onorabil să îți asumi greșeala pe parcurs, cum a făcut Daniel Niculae, decât să persiști cu ea până în pânzele albe. Bine, pe Burcă nu îl interesează asta. El a considerat că a făcut bine și când a contribuit la falimentarea SC FC Rapid SA, când și-a asumat cantonamentul din India sau când a depus cerere de faliment pentru că nu își recuperase banii de pe vremea în care juca în Giulești.

Deciziile proaste sunt mai bune când nu sunt prea multe…

Aici Nico este în avantaj net. Numai că, în momentul în care a plecat trebuia să pună pe tapet, cu liniuță, fiecare motiv care l-au determinat să iasă din proiect. El mai mult le-a sugerat și asta,  într-adevăr, a amplificat haosul din jurul clubului din Grant. Pe urmă, remarcabilă este și discuția dintre Ovidiu Burcă și Vasile Maftei, intrat în direct la emisiune. În care, Burcă a tranșat, cu argumente în favoarea sa totul. Nu detașat ce e drept. Dar, legat de demiterea lui Schumacher faptul „că e mai bine să iei o decizie proastă, decat nicio decizie, e corect expus. Chiar foarte inspirat spus. Problema este că nu ne amintim de vreo decizie inspirată prin care Burcă să fi rămas în istorie. Iar, cu Schumacher pe bancă, FCRB joacă la fel de un an și. La fel cum a jucat și cu Pancu…

De ce nu are Vasile Maftei dreptate

Așa că, pană la urmă, asumarea decizie schimbării lui Schumacher cu Pancu poate fi categorisită, momentan, tot ca modificare necesară. Bună sau rea, doar timpul va decide. Aici intră în scenă Vasile Maftei care nu are dreptate decat la nivel de precepție în fața suporterilor. Chiar dacă este o emblemă a Rapidului și căpitanul FCRB nu înseamnă că el trebuia să plece o dată cu demiterea lui Constantin Schumacher și că nu a fost… consultat la luarea deciziilor. Nu avea vreo obligație nimeni din management să consulte căpitanul de echipă, obiectiv vorbind… Cu atat mai mult cu cat pe finalul emisiunii a ținut morțiș să intre în direct și acționarul Victor Angelescu ca să arate cat de important este faptul că a jucat la juniorii Sportului Studențesc. Viziune fotbalistică așa amplă, mai rar… În sfârșit, Burcă este laitmovitul acestui articol, pentru că el a vrut să clarifice niște chestii. Din păcate nu a putut să facă prea multe.

1.000 de oameni la meciurile de pe Giulești nu sunt… rezultate!

Măcar a subliniat și întărit haosul și circul care s-au abătut în jurul FCRB. Cu argumente verbale bune, dar care nu se transpun la fel de bine în practică în multe cazuri, project manager-ul echipei susținute de Primăria Sectorului 1 a strigat, cât a putut, că el este cel mai bun conducător cu putință, că a făcut numai lucruri bune și nicio greșeală. Adică ce s-a făcut aiurea nu a ținut de el. Normal, de aia e unde e, fiindcă este un perfect. În plus, așa cum a spus el, a avut rezultate. Sigur, asta dacă rezultat este promovarea în liga a 3-a… E un rezultat, dar nu e neapărat de laudă. Pentru că să ai, constant, 500 – 1.500 de suporteri la meciurile pe Giulești nu înseamnă că ai rezultate. Și nici atunci când te chinui ani buni să demonstrezi că te numeșlti Rapid, fără succes însă… To be continued!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.