AFC Rapid – Carmen 0-3. Meciul care nu ar fi trebuit să se joace…

Berechet Rapid
Costi Berechet a salvat AFC Rapid

Nu s-a decis la masa verde, ci pe teren. Cu toate că dacă punem față în față obiectivele și condițiile celor două echipe am putea spune că AFC Rapid a scăpat ieftin. Nu a fost așa. Totul s-a decis în a doua jumătate a reprizei secunde când scorul a fost deschis, dintr-o lovitură liberă marcă înregistrată, de… Narcis Ioniță. Fostul căpitan de la AFC Rapid. Cum este fotbalul ăsta… Pe urmă totul a fost mai simplu și deznodământul previzibil. Cu toate că rapidiștii au ținut piept excelent. În condițiile în care meciul a fost foarte aproape să ne se joace. Ba mai mult, AFC Rapid a fost la numai câteva ore de… retragerea din campionat!

Portar legitimat de Robert Georgescu pe ultima sută de metri

Nu, nu este o ipoteză la nivel de zvon, ci realitatea. Până să ajungem acolo însă, vă prezentăm garnitura pe care Robert Georgescu a aruncat-o pe teren pentru meciul care s-a jucat pe stadionul Rocar: Vișan – Pârvescu, Stoian, Panait, Calița – Stoica, R. Popa – Zbanț, Chirvase, Berechet – Moroșanu. Au mai intrat: Zencir, Cosmescu, Croitoru. De remarcat este numele omului din poartă, pe care Georgescu l-a legitimat cu numai câteva ore înainte de start pentru că nu mai avea portar! Asta după ce Stamate și, mai recent, Oprea au părăsit echipa. În rest, un prim unsprezece aproape clasic. Datorită căruia s-a disputat acest meci.

Berechet a inițiat cheta care a salvat AFC Rapid. Pentru moment!

Tensiunile dintre conducere și staff-ul tehnic, dar mai ales lipsa de perspective au dus la concluzia că participarea echipei în campionat este inutilă. S-a luat în considerare serios retragerea AFC Rapid înaintea meciului cu Carmen din cauza lipsei resurselor financiare pentru organizarea partidei. Numai că situația s-a schimbat cu 180 de grade pentru că ceva minunat s-a întâmplat. Costi Berechet, unul dintre liderii vestiarului, a inițiat o strângere de fonduri la care au aderat absolut toți jucătorii, dar și antrenorul Robert Georgescu. El nu a mai intrat pe teren de data asta, dar a contribuit din plin la rezistența arătată de echipă.

Vis de București, șansa gurii de oxigen pentru AFC Rapid

Sunt momente triste, nedemne de istoria unui club precum Rapid – pentru că da,  FCRB, AFC Rapid și ACS Rapid FNG sunt toate Rapid și până nu vor fi împreună vom tot avea astfel de momente – dar care, din păcate, s-au petrecut de atâtea ori în istorie. Chiar și când echipa era la cel mai înalt nivel. Rămâne de văzut ce se întâmplă. Etapa a opta va aduce o deplasare pentru AFC Rapid pe terenul lui Vis de București, ultimul loc. Zero costuri și perspective bune pentru obținerea unei victorii atât de importante pentru moral. Pe urmă, Dumnezeu cu mila!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

2 COMENTARII

  1. Nu știm la ce te referi cu kaput. O să fie multe surprize. Suntem abilitați să vorbim. Cunoaștem situația foarte bine, a fiecărei entități în parte, așa că e prea puțin important ce crede lumea… Nu știm la care lume faci referire, dar important este ce reține Justiția și, mai ales, Istoria. AFC Rapid nu poate fi kaput nici dacă se retrage din campionat. Cel puțin nu pentru moment. Reține bine asta!

  2. AFC e deja kaput, ce să se mai ”unifice”?
    Iar despre FNG lumea crede că e numele unui sindicat…