ACS Rapid FNG, victorie și momente emoționante la primul meci oficial pe Giulești

ACS Rapid FNG
ACS Rapid FNG

Destinul a făcut ca ACS Rapid FNG să joace primul meci oficial pe Giulești exact în aceeași zi în care se împlinesc fix 95 de ani de la primul meci atestat documentar al Rapidului. Nu a fost unul fericit, dar totuși rămâne pecetluit în istorie. Atunci, în 1923, tot 28 octombrie, „Ciocănarii” de la Grivița au întâlnit pe terenul C.A.B. de lângă Arcul de Triumf echipa UNIREA Timișoara. Scorul a fost 8-4 (2-3) pentru oaspeți. Așadar rapidiștii au condus atunci la pauză, dar până la urmă au cedat clar în repriza secundă. În fotografie, în tricouri de culoare închisă (violetă) sunt ceferiștii. Echipa aliniată a fost: Stănică – Fetzko I, Weiss – Meghieși, Trubenbrott, Grigoriu – Palko, Fetzko II, Papoi I, Papoi II, Pal.

ACS Rapid FNG – ACS Mexic 4-0

Acum lucrurile au stat diferit. Meciul a început cu un banner, pe care îl puteți vedea și în imaginea reprezentativă, în care este omagiată memoria celor doi ultrași de la UTA decedați într-un tragic accident rutier. Pe teren, ACS Mexic, echipa care a scos AFC Rapid din Cupa României, nu a avut prea mari șanse. Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului și-au respectat blazonul și au câștigat meciul la o diferență categorică. Cu scorul de 4-0, prin golurile marcate de Pavel, Andrei Dumitrescu, Mateianu și Tănase. Ultimii trei fotbaliști crescuți de clubul din Giulești care a falimentat în 2016. Toți fiind campioni municipali în ani diferiți, cu entități diferite, toate unite de numele Rapid… SC FC SA, AFC, Academia. Acum trag la promovare pentru ACS FNG. Ce tristă e realitatea… Cum însă cel mai rău este ca nimeni să nu facă ceva, trebuie să ne asumăm și să trăim această istorie, așa cum ea se consumă.

În urma acestui succes, echipa susținută de suporterii de la T2 au șanse din ce în ce mai bune să termine pe prima poziție înaintea finalului lui 2018. Poziție care îi duce tot mai aproape de a intra în linie dreaptă spre promovarea în liga a 4-a. Acolo unde vișinii s-ar putea duela cu alți vișinii. Cei conduși de pe bancă de Robert Georgescu și administrativ de Horia Manoliu.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required