Fotbal Club Rapid s-a adresat FRF şi ameninţă cu UEFA! Suporterii boicotează meciul

FC Rapid daniel niculae
Fotbal Club Rapid

Faptul că meciul fcsb II – Fotbal Club Rapid se joacă pe Acrom, un teren obscur de undeva din Berceni nu era o problemă în sine. Buba este că acel stadion are numai 500 de locuri, iar rapidiştii au primit, cât prevede regulamentul, adică 5 la sută din capacitate. Un ridicol de 25 de bilete. De aici a pornit marele scandal. Peluza Nord, principala susţinătoare a Fotbal Club Rapid a anunţat că nu va face deplasarea, în timp ce clubul susţinut de Primăria Sectorului 1 a emis un comunicat pe Facebook în care pune în gardă FRF de ridicolul în care se zbate fotbalul românesc.

Începem cu comunicatul Peluzei Nord:

Peluza Nord nu va face deplasarea la meciul cu fcsb 2!

Hotărârea vine ca urmare a faptului că suporterii rapidiști au rezervate pentru acest meci doar 25 de bilete. Lucru cu adevărat insultător, având în vedere popularitatea de care Rapidul se bucură atât pe plan local, cât și pe întreg teritoriul României. Tindem să credem că prezența noastră la partida de vineri nu a fost dorită de la bun început. Iar locul de disputare a fost special ales pentru ca echipa să nu beneficieze de susținerea suporterilor.

Dorim să tragem un semnal de alarmă conducătorilor fotbalului românesc, care permit prin atitudinea lor pasivă ca astfel de lucruri să se întâmple în continuare. Atâta timp cât astfel de decizii se iau sub acoperirea regulamentelor, FRF este doar un complice la deciziile unor oameni dubioși. Care urmăresc numai interesele proprii financiare sau care conduc cluburi de fotbal, deși au antecedente penale și pedepse cu executare cauzate de ilegalități în fotbal.

Amintim că și etapa trecută, în deplasarea de la Popești-Leordeni, galeria noastră a primit doar 150 de tichete. Oferite selectiv la prețul nejustificat de 50 de lei. În același timp, organizatorii împărțeau invitații gratuite cetațeniilor din comună. Cum s-a întâmplat și cu o parte din biletele destinate rapidiștilor, înainte de a anunța decizia de neprezentare.

În două deplasări ale sezonului, ne-am lovit de două atitudini ostile ale gazdelor. Situații asemănătoare s-au ivit și în sezonul trecut din Liga a IV-a. Când rapidiștilor le-a fost interzis accesul la nu mai puțin de 5 din 13 deplasări.

Indiferent de piedici vom continua să luptăm pentru Rapid și libertatea suporterilor.

Hai Rapidu’!

În continuare, solicitarea Fotbal Club Rapid către FRF:

Nouă ne pasă de fotbal

FC Rapid București se adresează Federației Române de Fotbal, având convingerea că forul conducător al fotbalului poate direcționa Sportul Rege către cei cărora le este destinat încă de la apariție: suporterii.

Analizând strict statistica meciurilor este lesne de constatat, din punct de vedere cifric, că Rapid aduce la stadionul Giulești o medie de spectatori cu mult peste majoritatea formațiilor din Liga I. Iar echipa noastră este urmată permanent la partidele din deplasare de un numeros contingent de fani.

Ținem să tragem un semnal de alarmă legat de modul în care sunt tratate de către adversari întâlnirile cu Rapid, aflată în postura de oaspete. Mod care îngrădește inacceptabil accesul fanilor la partidele favoriților.

Este strigător la cer ca prețul unui bilet la Liga a III-a să ajungă la 50 lei. În contextul în care tot în România, la o partidă din competițiile europene tichetul de acces a fost de 10 lei. La fel de ciudată ne pare și repartizarea biletelor la meciurile pe care le disputăm în deplasare, într-un număr infim comparativ cu numărul de suporteri dornici să fie prezenți.

Știm că ni se va răspunde că aceste decizii sunt acoperite de regulamente și cluburile au propria politică de ticketing. Nu trebuie uitat însă că FC Rapid București reprezintă un brand puternic în fotbalul românesc, prezența în Liga a III-a este doar una de tranziție. Iar din punct de vedere logistic, administrativ, de imagine și activitate a suporterilor ne situăm peste multe grupări din Liga I. Faptul că meciurile Rapidului de acasă sunt transmise în direct în zile și la ore cu rating maxim reprezintă o dovadă a interesului pe care îl atrage brandul Rapid.

Suntem convinși că prezența echipei Rapid și a suporterilor rapidiști pe stadioane ale Ligii a III-a mai mereu goale poate constitui un motiv de mândrie și sărbătoare. Pentru localnicii care au astfel posibilitatea de a admira o echipă care nu cu foarte mult timp în urmă elimina din Europa formații celebre precum Feyenoord sau Hamburg.

Lansăm un apel către FRF de a lua măsuri de ordin organizatoric. Pentru a reda suporterilor fenomenul fotbal și dreptul de a-și urmări favoriții din tribune. Fotbalul fără spectatori nu are nici sens, nici rost. Tot statisticile sunt cele care certifică faptul că Rapid a adunat în tribune 40.000 de suporteri la un meci din Divizia B și 36.000 recent, în Liga a IV-a.

Redați fotbalul suporterilor! Fanii rapidiști refuză să își urmărească favoriții doar din fața televizoarelor preferând tribunele, indiferent dacă meciurile se dispută la Rotterdam, Hamburg, Făurei sau Chișcani.

Dacă demersul nostru nu va avea nici un ecou, vom trimite o scrisoare deschisă la UEFA.

Pentru că nouă ne pasă de fotbal!

Concluzie

Pentru a conchide, trebuie să spunem că o astfel de atitudine nu face altceva, totuşi, decât să dea apă la moară celor care nu vor suporterii pe stadion. Lamentările către FRF şi refuzul de a merge la meci nu pot genera nimic bun. Este un pariu asumat… În loc, poate ar trebui ca cele câteva sute de oameni ce şi-ar fi dorit să fie în tribune la un preţ rezonabil să se strângă oricum în zonă. Nu de alta, dar vocea galeriei ar crea un avantaj colosal echipei lui Schumacher şi Iosif.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required