Noi dezvăluiri despre acționariatul Fotbal Club Rapid

Fotbal Club Rapid prosport Giuleşti
Giulești

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

ProSport pune pe tapet noi detalii despre acționariatul Fotbal Club Rapid. Reprezentanţii FC Rapid 1923 au anunţat oficial, pe site-ul clubului, că există „discuţii“ cu Primăria Sectorului 1 pentru ca această instituţie publică să devină acţionar la club, cu 30 la sută. Vestea este surprinzătoare şi vine în contradicţie cu anunţul făcut la DigiSport, acum doar câteva zile, de Victor Angelescu. Persoană prezentată drept acţionar minoritar, cu 40  la sută din acţiunile clubului. Tânărul de 34 de ani a spus că avocatul Andrei Nicolescu, cel care conduce clubul, alături de Ovidiu Burcă, în numele primarului Dan Tudorache, de la Sectorul 1, poartă nişte discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri. Care ar fi interesaţi şi ei să devină acţionari, scrie ProSport.

Contradicția expusă pe site-ul clubului

Pe 20 septembrie, aşadar cu numai o săptămână în urmă, clubul anunţa oficial că se poartă negocieri cu Primăria Sectorului 1 pentru aproape o treime din acţiuni. „La momentul actual componenţa acţionariatului este următoarea: 40% acţiuni – Victor Angelescu, 30% acţiuni – Academia Rapid, 30% acţiuni – Ovidiu Burcă. Academia Rapid este cea care reprezintă centrul de copii şi juniori ai Rapidului. Pentru cele 30% din acţiuni deţinute de către Ovidiu Burcă sunt discuţii în scopul de a fi preluate de către Primăria Sectorului 1“, suna răspunsul reprezentanţilor FC Rapid la chiar prima întrebare. „Dacă Angelescu deţine 40% din acţiunile clubului, cine deţine restul de 60%?“, reamintește ProSport.

Implicarea Primăriei Sectorului 1 la Fotbal Club Rapid

Site-ul FC Rapid a anunţat oficial că Primăria Sectorului 1 negociază să preia 30% din acţiunile clubului. ProSport a încercat să afle dacă aleşii locali ai Sectorului 1 ştiu că există cineva care negociază, în numele lor, ca unitatea administrativă să devină acţionar minoritar la FC Rapid. Răspunsul este negativ. „Am participat la toate şedinţele de Consiliu Local. Vă garantez că nu a existat în acest for niciodată nicio discuţie sau propunere ca Primăria să preia acţiuni la vreun club de fotbal. Se poate verifica, de altfel, pe site acest lucru. Acolo unde sunt toate încheierile de şedinţă“, a afirmat, pentru ProSport, Oliver Păiuşi, consilier local din partea USR la Sectorul 1. „Mai mult decât atât, vă spun că ar fi ilegal ca primarul, sau oricine altcineva, să angajeze Primăria în aşa ceva fără acordul Consiliului Local“, a adăugat consilierul local pentru ProSport.

Legătura dintre Fotbal Club Rapid și Primăria Sectorului 1

Pe parcursul ultimului an, primarul Daniel Tudorache, de la PSD, a încercat de mai multe ori să conecteze „noul Rapid“ (condus de facto de Andrei Nicolescu, avocat şi partener al lui Sebastian Ghiţă) la bugetul public. Nici aici declaraţiile şi faptele nu se potrivesc. Potrivit mai multor consilieri locali cu care a stat de vorbă ProSport, primarul Tudorache ar fi promis, anul trecut, că nu va finanţa „noul Rapid” din bani publici. Pe de altă parte, el a încercat acest lucru. Introducând chiar pe ordinea de zi a şedinţelor subiectul. Pentru a renunţa la el după presiunea consilierilor locali. Tentativele au eşuat, de fiecare dată. Pentru că în Consiliul Local s-au opus reprezentanţii USR şi PNL, notează ProSport.

Schemă cu AS Regal, deconspirată de ProSport

Asta, până acum câteva săptămâni, când s-a recurs la o altă strategie care, pe moment, a dat roade. Consilierii au fost convinşi să facă acea cerere către Consiliul Municipal, să permită asocierea Primăriei Sectorului 1 cu o entitate. AS Regal Bucureşti, rebotezată Centrul de Performanţă Rapid. Despre care Victor Angelescu a afirmat că a fost achiziţionată de FC Rapid 1923. Pentru ca membrii Consiliului Local Sectorul 1 să nu se prindă că e vorba tot de „noul Rapid”, cererea de asociere a fost semnată „AS Regal”. În loc de „Centrul de Performanţă Rapid”. Asta, deşi numele fusese schimbat oficial cu o lună înainte de depunerea cererii! Cu alte cuvinte, aceste detalii prezentate de ProSport sunt extrem de interesante.