Un nou sezon plin în Giulești. Se pregătește debutul la baschet și volei

CS Rapid giulești
CS Rapid Giulești

Motoarele se turează la maximum în Giulești! Echipa feminină de volei CS Rapid București este pe ultima sută de metri a perioadei de pregătire precompetițională. La antrenamentele conduse de Mihai Duță și Nicu Armeanu se află, actualmente, 23 de jucătoare, dintre care câteva componente ale loturilor naționale de junioare și cadete. Până la startul campionatului Diviziei A2, pe 13 octombrie în deplasare cu CTF Mihai I, lotul feroviar se va cristaliza, urmând să rămână doar numărul necesar de sportive, scrie clubulrapid.ro.

CS Rapid a fost repartizată în grupa B la baschet feminin

Federația Română de Baschet a publicat programul competițional aferent sezonului 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin. Astfel, echipa noastră va evolua în cea de-a doua grupă valorică.

GRUPA A: ACS Sepsi Sic Sfantu Gheroghe, CSM Satu Mare, CS Tara Barsei 2011 Brasov, CS Universitatea Cluj-Napoca, CS Baschet Arad, CSM Targoviste
GRUPA B: CS Phoenix Constanta, CSU Oradea, CS Rapid Bucuresti, CS Agronomia Bucuresti, ACS KSE Targu Secuiesc, CSM Alexandria, CSM Targu Mures

Ce urmează după prima fază

Dupa disputarea primei faze (fiecare cu fiecare, tur-retur), participantele din LNBF vor continua sa joace astfel:

Grupa ROSIE – locurile 1-6 din Grupa A si locul 1 din Grupa B (7 echipe)
Grupa GALBENA – locurile 2-7 din Grupa B (6 echipe)

Regulament de disputare

In aceasta faza se joaca dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, si se face clasamentul. Conform sistemului prezentat, echipele din Grupa Rosie + prima echipa din Grupa Galbena vor forma o noua grupa de opt echipe, care va juca in sistem play-off; celelalte echipe vor juca in alte grupe meciuri pentru stabilirea clasamentului final; In cadrul play-off LNBF, sezonul 2018-2019, se vor juca trei tururi (sistem 3/5; etapa dubla cu o zi pauza); locurile 5-8 vor juca tururi de 2/3 jocuri; locurile 9-13 vor juca pentru clasament cinci jocuri repartizate in două turnee, de cate două si trei zile. Primul meci pentru feroviare va fi în deplasare, pe 6 octombrie, la Constanța. Până atunci însă, fetele noastre vor juca în primul tur al Cupei României, pe 26 și 29 septembrie, ambele meciuri în deplasare, cu CSM Satu Mare.