INFO / Unde s-au transferat „greii” cedați de Fotbal Club Rapid

Cătălin Bărbălău Rapid
Cătălin Bărbălău la Fotbal Club Rapid

Patru dintre oamenii de bază din sezonul precedent au părăsit Fotbal Club Rapid în această vară. Este vorba despre Vlad Ignat, Mihai Stancu, Alex Olariu și Cătălin Bărbălău. Toate mutările au fost surprinzătoare, însă fiecare și-a găsit echipă la care să joace destul de  repede. Portarul de bază al giuleștenilor din sezonul trecut, Ignat a semnat cu Unirea Dej. Iată ce a declarat acesta legat de despărțirea de echipa susținută de Primăria Sectorului 1, conform ziarulunirea.ro“Cei de la Rapid m-au anunțat înainte de cantonament că vor să folosească junior în poartă în Liga a 3-a și că nu se vor baza pe serviciile mele”. Cu toate acestea, din ce știm noi, Ștefan Ciuculescu nu este junior… E drept, între timp a venit Andrei Drăghia, așa că era clar că trebuie oprit doar unul dintre portarii stagiunii precedente.

Mihai Stancu, de la Fotbal Club Rapid la CSM Slatina

O altă mutare surprinzătoare a fost cedarea lui Mihai Stancu, titularul incontestabil al postului de fundaș stânga din stagiunea 2017-2018. În contextul în care în locul său a fost păstrat Alin Lădaru, jucător mai în vârstă și folosit mai mult din postura de rezervă. Totuși s-a ales, se pare, polivalența acestuia din urmă care poate juca și mijlocaș la închidere. Stancu a ajuns între timp la CSM Slatina. Foarte interesant este faptul că Slatina este orașul natal al lui Ovidiu Burcă. Așa că nu este exclus ca managerul de proiect de la Fotbal Club Rapid să fi facilitat acest transfer. În ideea de a se revanșa pentru punerea sa pe liber, aparent inexplicabilă.

Contingentul de rapidiști de la Oltenița continuă să crească

Nu în ultimul rând, Cătălin Bărbălău și Alex Olariu au ajuns la CSM Oltenița. Echipă la care, în ultimii ani au activat numeroși rapidiști. Începând cu antrenorii Vali Negru și Vasile Caciureac și continuând cu jucătorii Daniel Burcea, Marian Stoica, Adrian Grigore sau Iulian Manea. Poate că despărțirea de Bărbălău a fost cea mai surprinzătoare. E adevărat, cifrele atacantului nu au fost nemaipomenite, dar având în vedere vârsta sa – e născut în 1999 – mutarea a părut de neînțeles. La fel cum a fost și plecarea lui Andrei Dumitrescu. În apărarea celor din Giulești stă însă faptul că au fost aduși alți fotbaliști tineri de mare viitor. Precum Sergiu Jurj, Iulian Ilie, Mircea Manole sau Gabriel Toma, aici referindu-ne doar la cei ofensivi. Jucători cu selecții la naționalele de juniori, dar  fără back-ground rapidist.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

2 COMENTARII

  1. Așteptăm și noi cu interes să vedem care dintre juniorii sosiți va marca 30 de goluri într-un sezon. Dumitrescu a dat 77 la juniori și în Cupă, Bărbălău 24 în liga a 5-a. O certificare aveau, nu pot fi suspectați de lipsă de valoare. Probabil că cei aduși sunt mai buni, dar asta se va vedea în goluri marcate. Nu în numărul de selecții de la naționalele noastre de juniori care au ce rezultate au. Asta este ideea. Numai bine!

  2. Backgroundul rapidist nu ţine loc de performanţă. Iar fără performanţă te numeşti FNG, joci printre blocuri şi povesteşti cui vrea să te asculte că eşti o stare de spirit…