Gică Popescu a făcut anunțul legat de stadionul Rapid

Giuleşti Popescu
Aşa ar trebui să arate stadionul Giuleşti. Popescu a oferit detalii

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Gică Popescu a anunţat la „Fotbal Club” stadiul lucrărilor la stadioanele care vor fi folosite pentru antrenamente la Euro 2020. „La Ghencea, într-o lună de zile, începe construcţia efectivă. E şi cel mai mare, cel mai complicat de făcut. Rapid are o lună întârziere faţă de celelalte. 14-15.000 de locuri va avea Giuleştiul, s-a făcut maximum cât s-a putut, va fi un stadion acoperit, asemănător cu cel de la Ploieşti. Arcul de Triumf va avea 9.500 de locuri, nu e aşa complicat de făcut cum e Ghencea şi Rapid”, a declarat fostul căpitan al naţionalei României.

MT a găsit summa necesară, conform lui Popescu

Popescu a dezvăluit că stadionul din Giuleşti a beneficiat şi de o suplimentare de buget. „Când s-a făcut studiul de prefezabilitate la Giuleşti erau altele preţurile la materiale, a crescut inflaţia între timp. Ministerul Transporturilor a găsit suma necesară, de care va fi nevoie la finalul lui 2019, nu acum, ei au găsit cei zece milioane de lei necesari suplimentării”, a spus Gică Popescu, citat de digisport.ro. Cu alte cuvinte, problema stadionului Giulești, măcar în teorie, pare se se fi rezolvat. Acum însă, tot nimic despre termenul pornirii  lucrărilor propriu zise.

Probleme doar la stadionul Dinamo

Consilierul de stat pentru proiectul Euro 2020 e dezamăgit că noul stadion Dinamo nu se poate construi pe amplasamentul celui actual. „Stadionul Dinamo va fi pe locul velodromului. Mi se pare o tâmpenie să ai stadion în faţă, cel mai frumos parc sportiv în centru, să poţi construi un super-stadion şi să nu poţi să îl faci din motive pe care nu le cunosc. Dinamo nu va fi gata la timp (n.r. pentru Euro 2020), se lucrează în continuare la planul de urbanism zonal. Cu siguranţă va fi gata”, a mai afirmat Gică Popescu.

Stadiul modernizării celor patru stadioane

STADIONUL „STEAUA” – 30.000 de locuri
Termenul de finalizare a demolării: 22 octombrie 2018
Pe 1 noiembrie 2018 vor începe efectiv lucrările

STADIONUL GIULEŞTI – 14.500 de locuri
Ministerul Transporturilor va suporta suma de 10 milioane de lei, cu care se depăşeşte valoarea estimată iniţial
Până pe 30 septembrie 2018 se va semna contractul de proiectare şi execuţie, lucrările urmând a începe după aproximativ două luni
Va fi demolat tot stadionul, mai puţin Peluza dinspre Sala Rapid, care va fi modernizată

STADIONUL „ARCUL DE TRIUMF” – 8.300 de locuri
S-a constatat că este necesară devierea unei conducte de apă adiacentă actualului stadion
Este necesar un PUZ modificator având în vedere noua configuraţie a stadionului

STADIONUL „DINAMO” – 20-25.000 de locuri
s-a semnat contractul de proiectare
s-a depus studiul de prefezabilitate, urmează aprobarea lui şi obţinerea avizului de la Ministerul de Finanţ