Fotbal Club Rapid – Turris Turnu Măgurele 0-2

Rapid Niculae Nico
Niculae pe vremea când juca la AFC Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Puțini știu, dar Valentin Bădoi, fostul mijlocaș important al Rapidului a fost ochit de FCM Bacău, pe când avea… 24 ani în liga a treia, la Turris Turnu Măgurele. Acum, același nume, tot în liga a treia joacă, rebrănduită fiind din Voința Săelele, localitatea de baștină a lui Liviu Drangea. Acum, echipa condusă de fiul său, Valentin, care a și fost pe Giulești se duelează de la egal la egal cu Fotbal Club Rapid. La nivel de ligă în care joacă, în serii diferite, pentru că pe teren, a câștigat cu 2-0. În fața unei echipe care, deși este la prima înfrângere de la înființarea din 2017, a demonstrat iar numeroase carențe. Plecarea lui Daniel Niculae nu a putut fi suplinită eficient.

Ioniță II a avut o premoniție… TREZIREA!

Matulevicius, adus cu surle și trâmbițe, a marcat mai mult conjunctural. În rest nu mai comentăm. Poate bine este să aducem în discuție postarea lui Alex Ioniță II de azi, ca o premoniție tristă. Pe contul său de Facebook a postat, sugestiv, „TREZIREA!”.

Titlul unui filmuleț în care se amintește faptul că galeria lu’ Rapid n-a fost membră de partid. Irelevant în acest context, dar relevant ca mesaj. Echipa nu joacă nimic, fiind eliminată de un adversar ridicol și într-un mod ridicol. Așteptăm și noi de ceva timp să vedem spectacolul promis de Daniel Pancu. Măcar prin prezența lui Robinho, brazilian adus degeaba, pentru că nimeni din conducere nu doar că nu este în stare să îl legitimeze, ci nici măcar să explice cât durează procedurile. Bănuim că, în cazul în care autoritățile se mișcă greu, trebuie să existe măcar un eșantion de timp bine delimitat în care problema trebuie soluționată legal…

Spectacolul poate fi și să pierzi la două goluri. Dar nu cu 2-0…

Pe vremuri, și Mircea Lucescu promitea la Inter spectacol, iar după o înfrângere cu 5-3, cârcotașii spuneau că și astfel de scoruri sunt spectacol. Echipa impulsionată de Primăria Sectorului 1 a pierdut tot la două goluri… Dar singurul fapt spectaculos a fost, poate, modul în care Ciuculescu a luat primul gol. Portar de liga a 4-a pe care mai marii de acolo ne cred proști sugerând că are valoare cel puțin de Liga 1. În fine, înfrângerea nu e doar a lui, ci a tuturor celor care ar fi trebuit să joace fluierând inclusiv cu această echipă fără trecut și fără viitor în fotbalul românesc. Numai că deznodământul s-a dovedit cu totul diferit și strigăm și noi: „TREZIREA!”

Se vorbea de Cupă…

Nu de alta, dar inclusiv Peluza Nord, principalul susținător al grupării de lângă Podul Grant, a strigat: „Rușine, rușine, rușine să vă fie!” Și are dreptate! Nu de alta, dar cum să nu îți fie rușine când tu vorbești de visul de a câștiga Cupa, cu o superioritate  dar te elimină Turris Turnu Măgurele. În ziua în care îți prezinți cu surle și trâmbițe echipamentul pentru sezonul 2018-2019. Stagiune care a început acum cam două luni… Nu e vorbă, e frumos el. Dar dacă pe Robinho îl prezinți ca noua achiziție pentru turul sezonului 2018-2019, degeaba are el glezna fină dacă joacă primul meci oficial în aprilie 2019. Rezultatul din această seară este dovada proiectului organizat excelent. Suntem ironici, evident. Iar o încheiere mai elocventă pentru această amară cronică nu poate fi decât parada rușinii a celor care marchează o zi tristă pentru Giulești.

Ciuculescu – Voicu, Iacob, Maftei, Demici – Jorza, Cârstocea – Burlacu, Jurj, Goge – Matulevicius