1 octombrie 1936. O zi pentru istorie! Geniile s-au întâlnit la Rapid

1 octombrie 1936
La Rapid, 1 octombrie 1936 a fost o zi istorică

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Rapid a avut multe nume uriașe de-a lungul celor 95 de ani de istorie, dar puține s-au ridicat la nivelul giganților Giussy Baratky și Ionică Bogdan. Pe 1 octombrie 1936, adică acum aproape 82 de ani. Într-o zi de toamnă pură. Cei doi au evoluat pentru prima dată împreună în tricoul echipei. Rapid a jucat cu Admira, așa cum este relatat în cartea lui Ioan Chirilă, „Finala se joacă astăzi”, fiind vorba, probabil, despre Admira Wacker / Viena la care, ulterior, avea să facă carieră alt uriaș al istoriei rapidiste. Este vorba despre Culae Lupescu. Revenind însă la istoricul moment, trebuie spus că meciul în sine s-a încheiat 1-1.

Chimie fotbalistica instanta intre Baratky si Bogdan

Mai trebuie adăugat că chimia fotbalistică dintre Ionică Bogdan și Giussy Baratky a fost instantă și, evident, reciprocă. „Minunea blondă” a fost adusă în Grant chiar la propunerea lui Bogdan, care a explicat că transferul este unicul mod în care Baratky poate fi anihilat de rapidiști. Apoi, omul care este considerat de mulți cel mai mare fotbalist român din toate timpurile și chiar unul dintre cei mai mari din istorie, a fost plăcut impresionat de calitatea fotbalistică pe care și Ionică Bogdan o avea. Au urmat succese uriașe împreună. Unele mai frumoase decât altele. Iar data de 1 octombrie 1936 va rămane cea in care doi dintre legendarii fotbalisti giulesteni au impartit terenul.