De la Rapid la Real Madrid, un drum atât de scurt, dar de fapt atât de lung…

prosport rapid
Rapid celebrează câştigarea Cupei în 2002

ProSport pune pe tapet o poveste aproape suprarealistă. Retras din activitate, Răzvan Raţ (37 de ani) a dezvăluit cine i-a interzis transferul la Real Madrid. Fostul internaţional a declarat, într-un interviu acordat pentru gsp.ro, că olandezul Rodger Linse, în trecut agentul lui Ruud van Nistelrooy, a orchestrat transferul lui Drenthe la Real Madrid. Astfel că Raţ nu a mai fost dorit de campioana Europei. „În urmă cu vreo trei ani, eram la o masă la Madrid cu Florin Manea şi cu un partener de-al lui. Rodger Linse, fostul agent al lui Van Nistelrooy. Şi-mi zice olandezul la un moment dat: <<Ştii că din cauza mea n-ai ajuns la Real, nu?>>. Prima reacţie a fost să arunc cu ceva în el! Glumesc, evident”, a declarat Raţ pentru gsp.ro, citat de ProSport.

ProSport scrie că Răzvan Raţ ar fi fost urmaşul lui Roberto Carlos

Ulterior, fostul dublu campion al României cu Rapid, a explicat mai în detaliu situaţia care i-ar fi putut aduce transferul carierei. Mi-a explicat că îl impresaria pe Drenthe, pentru care a făcut lobby-ul necesar la club, în detrimentul meu. Prin prisma colaborării cu Van Nistelrooy, avea altă intrare la Mijatovici. Cel care era director general şi se ocupa de transferuri. Până la urmă, a fost o chestie legată de comisioanele impresarilor. La momentul respectiv, am fost dezamăgit că nu am ajuns la Real, care, pe postul meu, se despărţise de Roberto Carlos. Iar Marcelo încă nu explodase. Am înţeles ulterior că nu a depins deloc de mine”, a spus Răzvan Raţ, conform sursei citate de ProSport.

Răzvan Raţ a atins apogeul la Şahtior

În cariera sa, Răzvan Raţ a evoluat pentru Rapid, FCM Bacău, Şahtior, West Ham, Rayo Vallecano, PAOK şi ACS Poli Timişoara. Fundaşul stânga rămâne cu un CV bogat după retragere. Şapte titluri de campion al Ucrainei, cinci Cupe, patru Supercupe. Dar şi un trofeu Europa League sub comanda lui Mircea Lucescu la Şahtior. La care se mai adaugă două titluri de campion şi o Cupă a României cu Rapid. 113 meciuri la echipa naţionala a acumulat Raţ, pentru care a marcat de două ori şi a oferit 14 pase decisive.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required