SPECIAL / Debut spectaculos în Liga 1! Alex Stoica, produs de Rapid, titular la 18 ani

Alex Stoica Rapid
Alex Stoica, pe vremea în care juca la Rapid

SC FC Rapid SA a intrat în faliment în 2016, dar a mai lăsat câte ceva în spate. Punctual, acum vorbim despre atacantul Alex Stoica, cel care, la 18 ani, l-a impresionat pe Daniel Opriţa. Omul care l-a băgat titular, pentru prima dată în Liga 1. Legitimat la FC Voluntari din vara lui 2016, după ce a devenit de două ori la rând campion municipal cu grupa 2000 de la SC FC Rapid SA, sub conducerea lui Iosif Damaschin, Stoica a început să culeagă roadele. În cele două sezoane a marcat aproximativ 50 de goluri pentru grupele de juniori şi echipa a doua a clubului – la aceasta din urmă 10 în liga a 3-a, aşa că pasul înainte a venit firesc.

Coşmar pentru FC Voluntari, zi memorabilă pentru Alex Stoica

Data de 20 august 2018 nu va fi uitată prea curând de atacantul care a fost golgheterul grupei 2000 de la SC FC Rapid SA. Cu toate că meciul nu este unul de păstrat cu drag în cutia cu amintiri. Până la urmă, FC Voluntari a fost bătută ruşinos, cu 4-0, de Hermannstadt, chiar pe terenul acesteia. După 0-3 la pauză. Aşa că nici Alex Stoica nu a ieşit cu mare lucru în evidenţă. Pentru un puşti de 18 ani însă trebuie apreciat acest debut. Şi, crescut de Rapid fiind, nu ne putem dori altceva decât să reuşească statistici din ce în ce mai frumoase la nivel profesionist.

L-a înlocuit pe greul Adrian Bălan

Rămâne să vedem când va şi marca primul gol în Liga 1. Mai ales că el a avut o misiune deloc simplă de a substitui unul dintre cei mai buni jucători ai celor de la Voluntari. Este vorba de Adrian Bălan, atacantul care l-a impresionat şi pe Pancu pentru modul în care execută loviturile libere. Acesta s-a accidentat chiar înaintea meciului cu sibienii şi i-a oferit lui Alex Stoica posibilitatea să debuteze.

Foto: Alex Paraschiv

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required