George Ganea va juca alături de Alex Ioniţă la CFR Cluj

George Ganea ProSport
ProSport anunţă transferul lui George Ganea la CFR Cluj

ProSport a făcut anunţul! George Ganea (19 ani), fiul lui Ionel Ganea, a semnat cu campioana CFR Cluj. Astfel a revenit în România, după ce plecase acum doi ani de la Rapid. Tânărul atacant a preferat ca, în loc să fie împrumutat din nou la o echipă din Serie B sau Serie C, să vină la campioana României. Şi să se lupte pentru un loc în atac cu George Ţucudean şi Bilel Omrani. Fiul „Ganezului” a revenit în România după doi ani în care a jucat la Roma Primavera şi Entella. AS Roma, clubul de care aparţinea, ar fi vrut să-l împrumute din nou, iar George Ganea a conştientizat că se află într-un punct important al carierei. Astfel, a ales concurenţa de la CFR şi posibilitatea de a juca în Liga Europa, în cazul în care clubul trece de Alashkert şi de play-off, scrie ProSport.

Gruparea din Gruia a făcut anunţul pe pagina oficială de Facebook:

„Bun venit, George Ganea! Un nou tânăr de mare perspectivă a sosit în Gruia! CFR Cluj anunţă transferul definitiv al lui George Ganea, un atacant de numai 19 ani, care a evoluat în sezonul precedent la AS Roma Primavera. Fiului fostului mare internaţional, Ionel Ganea, a sosit deja în Gruia şi se va alătura lotului pregătit de Toni Conceicao! Bun venit în Gruia şi cât mai multe goluri în tricoul “alb-vişiniu”! Hai CFR!”, scrie pagina de Facebook a CFR Cluj, citată de ProSport.

Colonie de foşti rapidişti la CFR Cluj

La CFR Cluj, George Ganea va juca alături de alţi foşti rapidişti. În primul rând este vorba despre Alexandru Ioniţă II, Ciprian Deac şi Andrei Mureşan. Dar şi despre Sebastian Mailat, a cărui poveste v-am prezentat-o deja, în premieră şi în exclusivitate. Cu alte cuvinte, cei crescuţi în alb-vişiniu, tot la alb-vişiniu trag! Chiar dacă, paradoxal, George Ganea a jucat pe vremea junioratului la Universitatea Cluj! A jucat însă şi la Dinamo, dar chiar şi aşa, caracterul şi determinarea arătate l-au transformat într-un fotbalist extrem de iubit în Giuleşti. Suntem convinşi că la fel se va întâmpla şi la CFR Cluj!

Ionel Ganea este încântat de transfer

Ionel Ganea a oferit prima reacţie pentru ProSport. A vrut să vină la CFR, pentru că altfel ar fi fost împrumutat de AS Roma la o echipă din Serie B sau Serie C. A decis că e cel mai bine pentru cariera lui să joace la o echipă mare a României. Îi place concurenţa şi cu siguranţă va da tot ce are mai bun din el. Privit dintr-o altă perspectivă, acest transfer, chiar azi, e cel mai frumos cadou de ziua mea. Le mulţumesc domnului preşedinte Iuliu Mureşan, prietenului Neluţu Varga şi patronului Marian Băgăcean. Eu sper să-mi fac cadou printr-o victorie împotriva Daciei Unirea Brăila. Pe băieţi i-am motivat, i-am scos la masă”a declarat fostul atacant.

Ionel Ganea (45 de selecţii / 19 goluri în naţională) a împlinit 45 de ani.

Fostul atacant ocupă în prezent funcţia de antrenor la ACS Poli Timişoara, echipă din L2