Bombă cu ceas? Situaţie dramatică la Craiova! Ce a decis Curtea de Apel din Timişoara

Craiova
Ce a păţit Craiova

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

E OFICIAL! CS U Craiova, echipa din Liga 1, nu deţine palmaresul istoric. Curtea de Apel Timişoara a anunţat că oltenii nu au palmaresul de dinainte de 1991. „Nu există nicio dovadă că palmaresul echipei istorice Universitatea Craiova a fost transmis pe cale legală sau convențională către reclamanta CS U Craiova”, a fost motivarea sentinţei de la Curtea de Apel Timişoara, scrie digisport.ro.

Adrian Mititelu a reacţionat instant după decizia legată de Craiova

Reacţia lui Adrian Mititelu a venit pe loc: „Curtea de Apel Timişoara a confirmat sentinţa Tribunalului Dolj prin care s-au statuat urmatoarele:

– Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova este înfiinţat în anul 1995 şi ca nu are nicio legătură cu vechiul club de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA.

– În faza de apel, clubul condus de Badea nu a prezentat nici cea mai mică dovadă că ar fi desfăşurat activitate fotbalistică vreodată.

– Procesul care a vizat numele de “UNIVERSITATEA” invocat de catre clubul condus de Badea nu are nicio relevanţă în ceea ce priveşte palmaresul.

– Contractul de asociere încheiat între clubul lui Rotaru – CSU, clubul condus de Badea şi Municipiul Craiova nu are nicio relevanţă juridică în stabilirea continuităţii şi a palmaresului echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA”, e mesajul postat de Mititelu, care a ataşat şi sentinţa integrală.

Ia-o pe asta! Nici echipa lui Mititelu nu are palmaresul!

Astfel, CS U Craiova va rămâne doar cu Cupa României. Cea câştigată în 2018. Asta nu înseamnă că gruparea lui Adrian Mititelu are în palmares trofeele adjudecate de olteni în istorie. FC U Craiova 1948 (liga a treia) este înfiinţată pe o nouă societate, în 2017. FRF a dezafiliat în 2011 FC U Craiova. Cea care deţinea cele 4 titluri şi 6 Cupe, şi echipa a intrat în faliment în 2014. Astfel, acela a fost clubul care avea palmaresul. Chiar dacă nu a primit palmaresul, Mititelu are gânduri mari cu FC U Craiova 1948. Omul de afaceri vrea ca în 2020 echipa lui să evolueze în Liga 1. Şi a dezvăluit ce buget are formația sa în actuala stagiune.

„Abia acum câteva luni am deblocat niște fonduri și am avut bani să înființez această echipă. Am bani să duc echipa până în prima ligă. Avem un buget de 350.000-400.000 de euro pentru acest an. Avem echipament care costă mult, condiții, cantonament, masă”, a precizat Mititelu într-o intervenție telefonică la emisiunea „Digi Sport Special”, cu două luni în urmă.

Pericol şi pentru Rapid

Problema este că şi AFC Rapid a intentat proces pentru recuperarea bunurilor de patrimoniu de la SC FC Rapid SA, societate în faliment. Despre care, SC Fotbal Club R SA pretinde că le-a achiziţionat la o licitaţie lipsită de orice transparenţă. Având dată situaţia de mai sus, sunt şanse bune ca, pe viitor, să se confrunte şi Rapidul cu aşa ceva. Mai ales FCRB, clubul care acum joacă în liga a 3-a. Rămâne de văzut ce se va întâmpla totuşi în următoarele luni.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

2 COMENTARII

  1. Cum adică ”licitaţie lipsită de orice transparenţă”?? Păi s-a vorbit de ea vreun an şi jumătate, s-a reluat de vreo 10 ori etc…

  2. inca o stanga bagata de admin pentru a induce in eroare cititorii !
    orice similitudine cu rapidul este o manipulare grosolana
    rusine !