REMEMBER / 15 ani de la coşmarul Anderlecht – Rapid. Meciul ce nu se poate uita…

robert ilyes rapid
Robert Ilyeş în Rapid - Anderlecht 0-0

S-au împlinit 15 ani de la meciul Anderlecht – Rapid 3-2. La câteva săptămâni după ce AFC Rapid câştiga al treilea titlu oficial din istoria Giuleştiului, venea o dublă de pomină cu campioana Belgiei. Nu se poate să nu vă amintiţi. Pentru că după 0-0 pe fostul Lia Manoliu, a urmat unul dintre cele mai dramatice momente din istoria Podului Grant. Rapid a avut 2-0 la pauză, prin golurile blitz ale lui Ilyeş şi Bratu, chiar înainte de repriza a doua. După cum puteţi vedea şi pe filmarea de mai jos, nici măcar marcatorilor nu le venea să creadă ceea ce sunt la un pas să realizeze. Pentru că, da, Anderlecht, era atunci o echipă de temut. Nu una de nivelul lui Ludogoreţ, aşa cum este acum…

Rapid şi rănile care abia se vindecă după 15 ani

În fine, alţii stau şi mai rău… Mult mai rău! Repriza a doua este cea de care, de fapt, nu vrem să ne mai amintim. Am suferit prea mult… După 15 ani însă poate că rănile s-au mai închis şi avem puterea, totuşi, să zâmbim un pic la nostalgia momentelor de glorie care au brăzdat cu generozitate Giuleştiul nu cu foarte mult timp în urmă. Imaginile sunt destul de rare, dar pagina de Facebook Retro Tikitaka redă, integral, rezumatul acelei bătălii. Cu comentariul original, cu disperarea din vocea celui care, ca noi toţi, nu îşi dorea să vadă cum calificarea se duce precum săpunul care îţi sare din mână direct pe geamul de la baie şi pică de la etajul 9. Momentele au fost crunte, dar parcă ne-am mai dori un pic să gustăm şi acum asemenea emoţii!

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Cum a ajuns Nicolae Vasile de la juniori A la echipa mare în patru luni

Rezumat Anderlecht – Rapid 3-2

Ca fapt divers, Daniel Niculae, golgheterul Academiei Rapid din sezonul trecut, cu 42 de goluri, actualul FCRB, a fost atunci pe teren. Aşa cum se poate vedea clar pe imaginile pe care tocmai vi le-am oferit.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ